In de Neptune Suite bestuurt de smartwatch je tablet en smartphone

Waar de meeste fabrikanten de smartphone zien als het centrale apparaat dat in de toekomst andere apparaten gaat aansturen, denkt het bedrijf Neptune net wat anders. De smartwatch van Neptune moet het centrale apparaat worden die in verbinding staat met tablets, televisies en smartphones.

In de Neptune Suite bestuurt de smartwatch je tablet en smartphone n1

In de Neptunus Suite moeten zes apparaten naadloos met elkaar samenwerken. Informatie, zoals een beeldscherm, kan supersnel worden overgeplaatst op een ander apparaat via WiGig. Dit is een nieuwe wifi-technologie waarmee draadloos supersnel data wordt uitgewisseld. Het bereik van WiGig is minder sterk dan ‘gewone’ wifi.

Een probleem is dat niet. Wanneer je de Neptunus-smartwatch tegen een van de andere apparaten uit de Suite houdt, zoals je smartphone of tablet, heb je niet een groot bereik nodig. Ook kun je via een dongle in je televisie informatie vanaf je smartwatch op een groot beeld tonen.

De smartwatch heeft een gebogen scherm en ziet er niet uit als een horloge, maar meer als een soort polsband. Hij is waterdicht en wordt door Neptune de hub genoemd. In de hub past een nano simkaart en de band ondersteunt 4G-internet. Hij draait op Android 5.0 Lollipop.

In de Neptune Suite is het de bedoeling dat je dus naadloos van het ene op het andere apparaat kunt overschakelen, afhankelijk van de taak die je wil doen. Wil je een mail tikken? Houdt de band dan in de buurt van je tablet, klik het toetsenbordje aan je tablet vast, en begin met het tikken van een mail. Wil je een WhatsAppje sturen? Dan houd je je smartphone in de buurt van je polsband om een berichtje te sturen.

Alle data wordt dan verzonden via het horloge. De Neptune hub is niet volgestopt met allerlei high end-hardware zodat het horloge alles zelf kan doen, maar het verdeelt dus zijn taken naar apparaten die wel over de benodigde hardware beschikken om de taken uit te voeren.

In de Neptune hub vind je dus geen camera, aangezien die op je smartphone zit. Volgens Neptune gaat met het Suite-systeem de batterij van je apparaten ook langer mee. Je smartphone is eigenlijk niet meer dan een soort extern scherm waarop je handelingen doet. Het handelt niet zelfstandig, aangezien de Neptune hub dit doet.

Neptune is op Indiegogo nu een crowdfundingcampagne gestart. Als je er vroeg bij bent krijg je voor 599 dollar zes apparaten, waaronder dus de polsband, smartphone en tablet. In februari moet de Neptune Suite helemaal af zijn. Voor die tijd hoopt het bedrijf 100 duizend dollar opgehaald te hebben, wat al lang en breed is gelukt. De teller staat al bijna op 8 ton.

In de Neptune Suite bestuurt de smartwatch je tablet en smartphone n2 
In de Neptune Suite bestuurt de smartwatch je tablet en smartphone n3 
In de Neptune Suite bestuurt de smartwatch je tablet en smartphone n4 
In de Neptune Suite bestuurt de smartwatch je tablet en smartphone n5 
In de Neptune Suite bestuurt de smartwatch je tablet en smartphone n6 
In de Neptune Suite bestuurt de smartwatch je tablet en smartphone n7 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8 lees verder

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters