In de Neptune Suite bestuurt de smartwatch je tablet en smartphone

Waar de meeste fabrikanten de smartphone zien als het centrale apparaat dat in de toekomst andere apparaten gaat aansturen, denkt het bedrijf Neptune net wat anders. De smartwatch van Neptune moet het centrale apparaat worden die in verbinding staat met tablets, televisies en smartphones.

In de Neptune Suite bestuurt de smartwatch je tablet en smartphone n1

In de Neptunus Suite moeten zes apparaten naadloos met elkaar samenwerken. Informatie, zoals een beeldscherm, kan supersnel worden overgeplaatst op een ander apparaat via WiGig. Dit is een nieuwe wifi-technologie waarmee draadloos supersnel data wordt uitgewisseld. Het bereik van WiGig is minder sterk dan ‘gewone’ wifi.

Een probleem is dat niet. Wanneer je de Neptunus-smartwatch tegen een van de andere apparaten uit de Suite houdt, zoals je smartphone of tablet, heb je niet een groot bereik nodig. Ook kun je via een dongle in je televisie informatie vanaf je smartwatch op een groot beeld tonen.

De smartwatch heeft een gebogen scherm en ziet er niet uit als een horloge, maar meer als een soort polsband. Hij is waterdicht en wordt door Neptune de hub genoemd. In de hub past een nano simkaart en de band ondersteunt 4G-internet. Hij draait op Android 5.0 Lollipop.

In de Neptune Suite is het de bedoeling dat je dus naadloos van het ene op het andere apparaat kunt overschakelen, afhankelijk van de taak die je wil doen. Wil je een mail tikken? Houdt de band dan in de buurt van je tablet, klik het toetsenbordje aan je tablet vast, en begin met het tikken van een mail. Wil je een WhatsAppje sturen? Dan houd je je smartphone in de buurt van je polsband om een berichtje te sturen.

Alle data wordt dan verzonden via het horloge. De Neptune hub is niet volgestopt met allerlei high end-hardware zodat het horloge alles zelf kan doen, maar het verdeelt dus zijn taken naar apparaten die wel over de benodigde hardware beschikken om de taken uit te voeren.

In de Neptune hub vind je dus geen camera, aangezien die op je smartphone zit. Volgens Neptune gaat met het Suite-systeem de batterij van je apparaten ook langer mee. Je smartphone is eigenlijk niet meer dan een soort extern scherm waarop je handelingen doet. Het handelt niet zelfstandig, aangezien de Neptune hub dit doet.

Neptune is op Indiegogo nu een crowdfundingcampagne gestart. Als je er vroeg bij bent krijg je voor 599 dollar zes apparaten, waaronder dus de polsband, smartphone en tablet. In februari moet de Neptune Suite helemaal af zijn. Voor die tijd hoopt het bedrijf 100 duizend dollar opgehaald te hebben, wat al lang en breed is gelukt. De teller staat al bijna op 8 ton.

In de Neptune Suite bestuurt de smartwatch je tablet en smartphone n2 
In de Neptune Suite bestuurt de smartwatch je tablet en smartphone n3 
In de Neptune Suite bestuurt de smartwatch je tablet en smartphone n4 
In de Neptune Suite bestuurt de smartwatch je tablet en smartphone n5 
In de Neptune Suite bestuurt de smartwatch je tablet en smartphone n6 
In de Neptune Suite bestuurt de smartwatch je tablet en smartphone n7 

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters