In de rij om OnePlus Two even aan te raken

Zo’n 120 fans van de OnePlus Two in Engeland hadden er uren wachten in de brandende zon voor over om de nieuwe smartphone even aan te raken. OnePlus gaf een demonstratie van het apparaat. De fans mochten er niet eens eentje kopen.

In de rij om OnePlus Two even aan te raken opo fanbois 1

OnePlus hanteert bij de Two hetzelfde schimmige invite-systeem als bij de One. Kopers van een telefoon krijgen een code die ze aan iemand anders kunnen geven. Die kan dan ook een telefoon kopen. De OnePlus Two is op deze manier behoorlijk schaars. Er is bijzonder moeilijk aan te komen. Dat is precies de bedoeling van het Chinese bedrijf. OnePlus zegt geen geld te hebben om voorraden bij te houden; elke telefoon die wordt geproduceerd, moet meteen worden verkocht. Door het invite-systeem hoeft het bedrijf ook geen dure marketingcampagne te betalen. Elke keer als er een paar invites beschikbaar komen met een of andere actie, krijgt OnePlus vanzelf voldoende free publicity.

Free publicity levert ook de actie van dit weekend op. In Engeland mochten fans van het nieuwe toestel hem even aanraken, er even mee spelen, en vervolgens weer opkrassen zonder zelfs maar een invite op zak. Het verhinderde zo’n 120 man – en enkele vrouwen – niet om een paar uur lang op de hete stoep plaats te nemen om deze kans te benutten. Sommigen namen spelletjes mee om de tijd te doden, anderen markeerden hun plekje op de stoep en deden een tukje.

Op de OnePlus Two is inmiddels door meer dan een miljoen mensen ingetekend op de ‘reservelijst’. Als iemand een invite niet benut, komt die beschikbaar voor mensen op die lijst. De ‘flagship killer’ kan dan worden aangeschaft. De telefoon heeft een formaat van 5,5 inch en een full HD-resolutie van 1920×1080 pixels. In de smartphone zit een Snapdragon 810-processor die vier Cortex A57- en vier Cortex A53-kernen heeft. Deze kernen klokken 2 en 1,5GHz. De smartphone heeft een variant met 3GB en een variant met 4GB ram. Verder heeft de telefoon een vingerafdruksensor en een USB C-ingang. Helaas ontbreken er dingen als NFC. De smartphone ondersteunt wel 4G-internet. Foto’s maakt de OnePlus 2 in 13 en 5 megapixel. De batterij heeft met 3300 mAh lekker veel inhoud. De 3GB-variant krijgt 16GB opslaggeheugen en de 64GB-uitgave heeft 4GB werkgeheugen.

Bron: The Register

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters