‘In-display vingerafdrukscanner binnenkort bij LG en Huawei toestellen’

Met de komst van de Infinity displays en soortgenoten hebben smartphone makers nieuwe technische obstakels te overwinnen. Het bedrijf CrucialTec lijkt een oplossing te hebben gevonden voor het implementeren van de voorheen fysieke vingerafdrukscanner in het display. Toevallig produceert CrucialTec ook de toestellen van LG, Huawei, Oppo en Vivo. Betekent dit dat deze merken binnenkort zullen komen met een zogenaamde in-display vingerafdrukscanner?

vingerafdrukDisplay Fingerprint Solution verwerkt vingerafdrukscanner in display

Doordat de displays steeds meer plaats in beslag nemen, zien we de fysieke knoppen bij de toestellen verdwijnen. De kunst is om een manier te vinden de vervallen knoppen en sensoren te verwerken in of onder het display. CrucialTec claimt een patent te hebben op een transparante vingerafdrukscanner, welke in een display verwekt zou kunnen worden. De gepatenteerde technologie maakt deel uit van een groter CrucialTec project. Het bedrijf is sinds 2012 namelijk bezig met een in-display vingerafdruk module, genaamd de Display Fingerprint Solution (DFS). Voor het project probeert CrucialTec patenten te bemachtigen van gerelateerde technologieën met betrekking tot geschikte materialen, electrode structuren en de werking van sensoren.

Vast gedeelte van het display wordt extra gevoelig voor aanrakingen

Volgens CrucialTec kan de in-display technologie een bepaald gedeelte van het display gevoeliger maken voor aanrakingen. Hierdoor zou dat gedeelte gebruikt kunnen worden als vingerafdrukscanner. Het bedrijf laat verder weten dat de nieuwe module een erg efficiënt productieproces heeft, aangezien de bestaande touchscreen productielijnen gebruikt kunnen worden.

Patent in-display vingerafdrukscanner geen garantie voor echt product, maar in dit geval misschien wel

Patenten geven in de regel niet een garantie voor het uiteindelijk produceren van de technologie. Het lijkt er echter op dat de in-display technologie vroeg of laat wel terug te vinden zal zijn in daadwerkelijke producten. CrucialTec zou al behoorlijk wat tijd en geld in de technologie hebben geïnvesteerd. Als klap op de vuurpijl heeft het techbedrijf de DFS module ook gepresenteerd tijdens het Mobile World Congress dit jaar. De vraag is nu alleen wanneer we de DFS terug zullen zien bij de LG, Huawei, Oppo en Vivo toestellen.
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters