‘In-display vingerafdrukscanner binnenkort bij LG en Huawei toestellen’

Met de komst van de Infinity displays en soortgenoten hebben smartphone makers nieuwe technische obstakels te overwinnen. Het bedrijf CrucialTec lijkt een oplossing te hebben gevonden voor het implementeren van de voorheen fysieke vingerafdrukscanner in het display. Toevallig produceert CrucialTec ook de toestellen van LG, Huawei, Oppo en Vivo. Betekent dit dat deze merken binnenkort zullen komen met een zogenaamde in-display vingerafdrukscanner?

vingerafdrukDisplay Fingerprint Solution verwerkt vingerafdrukscanner in display

Doordat de displays steeds meer plaats in beslag nemen, zien we de fysieke knoppen bij de toestellen verdwijnen. De kunst is om een manier te vinden de vervallen knoppen en sensoren te verwerken in of onder het display. CrucialTec claimt een patent te hebben op een transparante vingerafdrukscanner, welke in een display verwekt zou kunnen worden. De gepatenteerde technologie maakt deel uit van een groter CrucialTec project. Het bedrijf is sinds 2012 namelijk bezig met een in-display vingerafdruk module, genaamd de Display Fingerprint Solution (DFS). Voor het project probeert CrucialTec patenten te bemachtigen van gerelateerde technologieën met betrekking tot geschikte materialen, electrode structuren en de werking van sensoren.

Vast gedeelte van het display wordt extra gevoelig voor aanrakingen

Volgens CrucialTec kan de in-display technologie een bepaald gedeelte van het display gevoeliger maken voor aanrakingen. Hierdoor zou dat gedeelte gebruikt kunnen worden als vingerafdrukscanner. Het bedrijf laat verder weten dat de nieuwe module een erg efficiënt productieproces heeft, aangezien de bestaande touchscreen productielijnen gebruikt kunnen worden.

Patent in-display vingerafdrukscanner geen garantie voor echt product, maar in dit geval misschien wel

Patenten geven in de regel niet een garantie voor het uiteindelijk produceren van de technologie. Het lijkt er echter op dat de in-display technologie vroeg of laat wel terug te vinden zal zijn in daadwerkelijke producten. CrucialTec zou al behoorlijk wat tijd en geld in de technologie hebben geïnvesteerd. Als klap op de vuurpijl heeft het techbedrijf de DFS module ook gepresenteerd tijdens het Mobile World Congress dit jaar. De vraag is nu alleen wanneer we de DFS terug zullen zien bij de LG, Huawei, Oppo en Vivo toestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Simkaarten vervangen door E-sim

E-sim maakt korte metten met je SIM-kaart: dit is wat je moet weten lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters