In eerste kwartaal van dit jaar 13,4 miljard apps gedownload

De downloadwinkels van de diverse mobiele besturingssystemen lopen als een tierelier, blijkt uit de laatste cijfers. In het eerste kwartaal van dit jaar werden er 13,4 miljard apps gedownload. Dat leverde de ontwikkelaars en de beheerders van de diverse app stores gezamenlijk 2,2 miljard dollar aan winst op.

Google Play Store

Hoe meer smartphones en tablets er in gebruik zijn in de wereld, hoe meer apps er in omloop komen. De app-markt blijft dus flink groeien. Volgens onderzoek van Canalys zijn er in de eerste drie maanden van dit jaar dus 13,4 miljard apps op toestellen en tablets gedownload. Dat is een groei van elf procent ten opzichte van heel 2012.

Wie een smartphone heeft, begint die onmiddellijk aan zijn of haar wensen aan te passen met een eigen setje apps. ”Apps hebben een grote impact op de manier waarop consumenten hun mobiele apparaten gebruiken, wat ze waardevol vinden en wat ze verwachten van hun smartphones en tablets”, vertelt Canalys-baas Adam Daum. ”Apps staan nu centraal in de manier waarop consumenten met content en connected diensten omgaan, en hoe ze hun apparaten aan hun persoonlijke wensen aanpassen rondom apps die belangrijk voor ze zijn.”

De vier grootste downloadwinkels zijn Apple’s App Store, Google Play Store, Windows Phone Store en BlackBerry World. Deze vier haalden in januari, februari en maart gezamenlijk een winst van 2,2 miljard dollar. Dat is een groei van 9 procent ten opzichte van heel 2012. De Apple Store bleek het meest lucratief; die ging er met driekwart van de winst van alle downloadwinkels vandoor.

Google Play zag daarentegen de meeste downloads, iets meer dan de helft van het totaal van allevier de downloadwinkels. Apple komt daar vlak achter. En heel ver daarachter vinden we de Windows Phone Store en BlackBerry World, wat geen verrassing mag heten; er zijn nog maar weinig van deze apparaten in omloop en dat heeft zijn weerslag op de verkoop van apps voor die platforms.

De winst van de apps komt voornamelijk in de zakken van de zeer bekende ontwikkelaars terecht, zoals Rovio (Angry Birds), Zynga, Electronic Arts en Disney. Die verdienden met z’n vieren de helft van die 2,2 miljard dollar.

Bron: CNET

tags:
  PUBG

  Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

  Huawei P20 Pro notch

  Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

  Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

  Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

  Whatsapp chat

  Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

  Emoji apps iPhone

  Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

  Modern Combat 5

  De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters