In eerste kwartaal van dit jaar 13,4 miljard apps gedownload

De downloadwinkels van de diverse mobiele besturingssystemen lopen als een tierelier, blijkt uit de laatste cijfers. In het eerste kwartaal van dit jaar werden er 13,4 miljard apps gedownload. Dat leverde de ontwikkelaars en de beheerders van de diverse app stores gezamenlijk 2,2 miljard dollar aan winst op.

Google Play Store

Hoe meer smartphones en tablets er in gebruik zijn in de wereld, hoe meer apps er in omloop komen. De app-markt blijft dus flink groeien. Volgens onderzoek van Canalys zijn er in de eerste drie maanden van dit jaar dus 13,4 miljard apps op toestellen en tablets gedownload. Dat is een groei van elf procent ten opzichte van heel 2012.

Wie een smartphone heeft, begint die onmiddellijk aan zijn of haar wensen aan te passen met een eigen setje apps. ”Apps hebben een grote impact op de manier waarop consumenten hun mobiele apparaten gebruiken, wat ze waardevol vinden en wat ze verwachten van hun smartphones en tablets”, vertelt Canalys-baas Adam Daum. ”Apps staan nu centraal in de manier waarop consumenten met content en connected diensten omgaan, en hoe ze hun apparaten aan hun persoonlijke wensen aanpassen rondom apps die belangrijk voor ze zijn.”

De vier grootste downloadwinkels zijn Apple’s App Store, Google Play Store, Windows Phone Store en BlackBerry World. Deze vier haalden in januari, februari en maart gezamenlijk een winst van 2,2 miljard dollar. Dat is een groei van 9 procent ten opzichte van heel 2012. De Apple Store bleek het meest lucratief; die ging er met driekwart van de winst van alle downloadwinkels vandoor.

Google Play zag daarentegen de meeste downloads, iets meer dan de helft van het totaal van allevier de downloadwinkels. Apple komt daar vlak achter. En heel ver daarachter vinden we de Windows Phone Store en BlackBerry World, wat geen verrassing mag heten; er zijn nog maar weinig van deze apparaten in omloop en dat heeft zijn weerslag op de verkoop van apps voor die platforms.

De winst van de apps komt voornamelijk in de zakken van de zeer bekende ontwikkelaars terecht, zoals Rovio (Angry Birds), Zynga, Electronic Arts en Disney. Die verdienden met z’n vieren de helft van die 2,2 miljard dollar.

Bron: CNET

tags:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
  OnePlus 5 review design

  De zes beste GIF maker apps om je plaatjes tot leven te brengen lees verder

  Pokémon Go Raid

  Dit zijn de volgende legendarische Pokémon die naar Pokémon Go komen lees verder

  AH productscanner AR app

  Breng voortaan je ingrediënten tot leven met de Albert Heijn AR app lees verder

  Pokémon Go

  Legendarische Pokémon komen naar Pokémon Go: zo vang je ze lees verder

  AirConsole spelletjes

  De vijf beste spelletjes voor op tv met je smartphone als controller lees verder

  Dit zijn de vijf beste mobiele dating-apps van dit moment lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters