In september landelijke dekking Vodafone 4G

Het 4G-netwerk van Vodafone is vanaf september in heel Nederland gedekt. Dit is een half jaar sneller dan oorspronkelijk werd gedacht.

"AT&T wil Vodafone overnemen" vodafonelogo rev

Volgens Vodafone is dat te danken aan een relatief zachte winter en slimmere inzet van frequenties en techniek. Momenteel is Vodafone’s 4G-netwerk voor 82 procent gedekt in Nederland.

Vodafone claimt als enige provider in Nederland gebruik te maken van twee verschillende zendmasten: die van AIR en de Remote Radio Head. “Dit levert per mast dertig procent meer dekking op dan reguliere antennes die andere providers gebruiken”, schrijft Vodafone in een persbericht.

“Om zoveel mogelijk klanten zo snel mogelijk 4G te bieden, zet Vodafone een combinatie van lage (800 MHz) en hoge (1800 MHz) frequenties in. Lage frequenties reiken verder, waardoor minder zendmasten nodig zijn. Met hoge frequenties wordt capaciteit gerealiseerd op drukke locaties.”

Rob Shuter, CEO van Vodafone Nederland, is er trots op dat de 4G-uitrol sneller gaat dan verwacht. “Het gebruik van 4G groeit heel snel. Daarom hebben we samen met de netwerkpartners ontzettend hard gewerkt om 4G versneld beschikbaar te maken voor heel Nederland.”

“De zachte winter zonder bevroren bodem maakte het veel eenvoudiger om masten aan te sluiten op het vaste netwerk in de grond. En dat werpt zijn vruchten af, want steeds meer Nederlanders kunnen inmiddels 4G van Vodafone gebruiken! De komende maanden zullen we twee keer zoveel 4G-masten activeren als oorspronkelijk gepland. Een geweldige prestatie waar ik enorm trots op ben.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters