In september landelijke dekking Vodafone 4G

Het 4G-netwerk van Vodafone is vanaf september in heel Nederland gedekt. Dit is een half jaar sneller dan oorspronkelijk werd gedacht.

"AT&T wil Vodafone overnemen" vodafonelogo rev

Volgens Vodafone is dat te danken aan een relatief zachte winter en slimmere inzet van frequenties en techniek. Momenteel is Vodafone’s 4G-netwerk voor 82 procent gedekt in Nederland.

Vodafone claimt als enige provider in Nederland gebruik te maken van twee verschillende zendmasten: die van AIR en de Remote Radio Head. “Dit levert per mast dertig procent meer dekking op dan reguliere antennes die andere providers gebruiken”, schrijft Vodafone in een persbericht.

“Om zoveel mogelijk klanten zo snel mogelijk 4G te bieden, zet Vodafone een combinatie van lage (800 MHz) en hoge (1800 MHz) frequenties in. Lage frequenties reiken verder, waardoor minder zendmasten nodig zijn. Met hoge frequenties wordt capaciteit gerealiseerd op drukke locaties.”

Rob Shuter, CEO van Vodafone Nederland, is er trots op dat de 4G-uitrol sneller gaat dan verwacht. “Het gebruik van 4G groeit heel snel. Daarom hebben we samen met de netwerkpartners ontzettend hard gewerkt om 4G versneld beschikbaar te maken voor heel Nederland.”

“De zachte winter zonder bevroren bodem maakte het veel eenvoudiger om masten aan te sluiten op het vaste netwerk in de grond. En dat werpt zijn vruchten af, want steeds meer Nederlanders kunnen inmiddels 4G van Vodafone gebruiken! De komende maanden zullen we twee keer zoveel 4G-masten activeren als oorspronkelijk gepland. Een geweldige prestatie waar ik enorm trots op ben.”

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters