In september landelijke dekking Vodafone 4G

Het 4G-netwerk van Vodafone is vanaf september in heel Nederland gedekt. Dit is een half jaar sneller dan oorspronkelijk werd gedacht.

"AT&T wil Vodafone overnemen" vodafonelogo rev

Volgens Vodafone is dat te danken aan een relatief zachte winter en slimmere inzet van frequenties en techniek. Momenteel is Vodafone’s 4G-netwerk voor 82 procent gedekt in Nederland.

Vodafone claimt als enige provider in Nederland gebruik te maken van twee verschillende zendmasten: die van AIR en de Remote Radio Head. “Dit levert per mast dertig procent meer dekking op dan reguliere antennes die andere providers gebruiken”, schrijft Vodafone in een persbericht.

“Om zoveel mogelijk klanten zo snel mogelijk 4G te bieden, zet Vodafone een combinatie van lage (800 MHz) en hoge (1800 MHz) frequenties in. Lage frequenties reiken verder, waardoor minder zendmasten nodig zijn. Met hoge frequenties wordt capaciteit gerealiseerd op drukke locaties.”

Rob Shuter, CEO van Vodafone Nederland, is er trots op dat de 4G-uitrol sneller gaat dan verwacht. “Het gebruik van 4G groeit heel snel. Daarom hebben we samen met de netwerkpartners ontzettend hard gewerkt om 4G versneld beschikbaar te maken voor heel Nederland.”

“De zachte winter zonder bevroren bodem maakte het veel eenvoudiger om masten aan te sluiten op het vaste netwerk in de grond. En dat werpt zijn vruchten af, want steeds meer Nederlanders kunnen inmiddels 4G van Vodafone gebruiken! De komende maanden zullen we twee keer zoveel 4G-masten activeren als oorspronkelijk gepland. Een geweldige prestatie waar ik enorm trots op ben.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Apple iphone 8

Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief lees verder

Google Pixel 3

‘LG gaat de Google Pixel 3 familie produceren’ lees verder

Samsung in China

Samsung in China: van marktleider tot kleine speler lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters