Inbrics lanceert dunste Android-telefoon met qwerty-toetsenbord

De Motorola Droid kon al een tijdje met de eer strijken de dunste qwerty-telefoon te zijn, nu neemt de Inbrics M1 het stokje over. Ook dit toestel draait op Android.

Inbrics M1

Het bedrijf Inbrics heeft een Android-telefoon gelanceerd met een qwerty-toetsenbord. Het bedrijf heeft het voor elkaar gekregen om het toetsenbord en de rest van de telefoon in een dusdanig kleine verpakking te krijgen, dat het toestel zich nu de dunste qwerty-telefoon mag noemen. De Inbrics M1 neemt hiermee het stokje over van de populaire Motorola Droid. Naast het hardwarematige toetsenbord bezit de M1 een 3,7 inch-scherm voorzien van Amoled in een WVGA-resolutie. De camera bezit 3 megapixels. Er is 16GB geheugen ingebouwd, maar het is ook mogelijk om het uit te breiden door middel van micro-SD-kaarten.

Softwarematig gezien zou er slechts Android 1.5 draaien op de M1. Er wordt echter verwacht dat er minimaal 2.0 op staat zodra het toestel op de markt verschijnt. Inbrics heeft daarnaast een hoop veranderd aan de Android-interface. Het bedrijf heeft duidelijk een eigen tintje aan het toestel gegeven. De M1 staat gepland om uit te komen in de Verenigde Staten met branding van een telecomprovider. Of het toestel ook naar Europa komt is niet bekend.

Bron: Engadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Dominick -

   In princiepe wel idd, maar opzich kunnen fabrikanten het wel zelf aanpassen aangezien Android Open Source is. Heeft HTC ook gedaan met de Hero met multi-touch en 16m kleuren support

 1. Dragao Cell -

  @Ginz:
  De dikte van het toestel ligt rond de 1cm.

  Het toestel ziet er mooi uit. Zowel hardware als de interface, met name zo'n dock ziet er mooi uit.

  Op Engadget is een video te zien over het toestel. Daarin laat een medewerker wat dingen zien van toestel en daarnaast gaf degene aan dat het toestel draait op een C100 processor van Samsung. Wat neer komt op een S5PC100 en dat bekend weer een CortexA8 CPU wat ook gebruikt wordt in de iPhone 3Gs en Motorola Droid onder anderen maar deze draait wel op 800mhz ten opzichte van 600mhz van de iPhone en 550mhz van de Droid.

  Samsung processors:
  http://www.samsung.com/global/business/semiconductor/productList.do?fmly_id=229#

  Engadget video:
  http://www.engadget.com/2010/01/09/inbrics-m1-is-the-thinnest-android-slider-weve-seen-probably-e/

 2. bart vuijk -

  Met zulke ontzettend platte toetsjes vervalt volgens mij het voordeel van een hardware toetsenbord ten opzichte van de onscreen variant.

  Verder wel een mooi toestel.

 3. Alex de Widt -

  Bij dunne toestellen zijn de toetsenborden vaak vreselijk in gebruik. Het haalt wel een nadeel van de meeste qwerty toetsenbord toestellen weg 🙂 .

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters