‘Apple gaat zijn producten in India produceren’

Het hoogtij lijkt voor Apple voorbij te zijn in China. Daarom probeert het bedrijf nu de Indiase smartphone markt te veroveren. Deze is op het moment de tweede grootste markt in de wereld. Volgens analist Gene Munster zou India maar liefst 62 miljoen nieuwe iOS gebruikers kunnen opleveren. Tot nu toe heeft de Indiase regelgeving ervoor gezorgd dat Apple de benodigde stappen niet kon zetten om in India door te breken. Maar volgens de Wall Street Journal zou daar binnenkort verandering in kunnen komen.

Meer fysieke winkels vereist 30% lokale productie

Om in India vaste voet aan de grond te krijgen zou Apple zijn aanwezigheid in het land wel moeten vergroten, aldus Munster. Dit zou kunnen door bijvoorbeeld Apple winkels neer te zetten. Volgens de locale regelgeving zou Apple dan wel 30 procent van de verkochte producten in India zelf moeten produceren. Dit zag het bedrijf niet zitten en probeerde tevergeefs onder de regels uit te komen.

Overeenkomst tussen Apple en regering bijna rond

De Wall Street Journal bericht nu dat, volgens een anonieme Indiase ambtenaar, Apple leidinggevenden en hogere regeringsleden aan het vergaderen zijn. De ambtenaar uit eerste hand kennis hebben over de verhandelingen tussen Apple en de regering. Beide partijen zouden bijna zover zijn een deal te maken, waarbij Apple producten in India zal produceren.

Apple wil financieel voordeel voor minder dure iPhones

Een groot obstakel voor Apple is dat de salarissen in India erg laag zijn. De meerderheid van de smartphones die daar gekocht worden kosten onder de 140 euro. Apple hoopt bij de overheid bepaalde financiële voordelen te kunnen bewerkstelligen. De iPhone prijzen zouden dan eventueel lager kunnen worden om te concurreren. Zo zou het bedrijf volgens een bron 15 jaar belastingvrijstelling willen voor het importeren van componenten en apparatuur. Een deal zou voor beide partijen positief zijn. Apple kan een nieuwe markt veroveren en de Indiase regering creëert hoger betaalde banen in het land.

Bron: WSJ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Apple iphone 8

Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief lees verder

Google Pixel 3

‘LG gaat de Google Pixel 3 familie produceren’ lees verder

Samsung in China

Samsung in China: van marktleider tot kleine speler lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters