India snelst groeiende smartphonemarkt van Azië

India is de snelst groeiende smartphonemarkt in Azië. Het afgelopen kwartaal steeg de smartphoneverkoop met 83 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Samsung Galaxy Core 2 review img 0528

Dit meldt onderzoeksbureau IDC. Ook groeit de smartphoneverkoop elk kwartaal met ongeveer 27 procent ten opzichte van het kwartaal daarvoor. 32 procent van de telefoons in India zijn nu smartphones. Dit percentage groeit gestaag.

In dezelfde periode vorig jaar was negentien procent een smartphone. Daarna groeide dat naar 22, 28 en 29 procent. Nu is dus 32 procent van de telefoons in India dus een smartphone.

Samsung heeft met 24 procent het grootste marktaandeel in India, maar het wordt op de voet gevolgd door Micromax met twintig procent. Andere Indiase smartphonefabrikanten volgen op gepaste afstand. Zo hebben Karbonn en Lava allebei een marktaandeel van acht procent. Motorola doet het met vijf procent niet slecht. Andere fabrikanten zijn samen goed voor een marktaandeel van 36 procent.

De Indiase bevolking stapt nog niet massaal over op phablets, volgens ICD telefoons met een schermformaat tussen de 5,5 en 6,99 inches. Zes procent van de smartphones in India zijn phablets. Consumenten hebben het liefste een schermformaat tussen de 4,5 en 5,5 inch.

IDC verwacht dat de vraag naar phablets in India wel gaat groeien. Internetverbindingen worden in India steeds sneller, zodat het eenvoudiger wordt om bijvoorbeeld video’s te kijken.

“Consumenten hebben in India meer geld te besteden dankzij een lage inflatie”, vertelt ICD-analist Karan Thakkar. “De meeste smartphonebezitters nemen na één of twee jaar een nieuwe smartphone. In 2013 werden er 44 miljoen smartphones in India verkocht. In 2014 lijkt het erop dat stijgt naar tachtig miljoen smartphones.”

“Veel consumenten nemen dan weer ene nieuwe telefoon. Ook zal de vraag in 2015 naar smartphones verder stijgen dankzij het uitrollen van 4G-internet”, aldus Thakkar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HTC U11 Plus

Specificaties en foto’s HTC U11 Plus gelekt: complete smartphone lees verder

Apple iPhone X Hotwonder Hatwav Symbol S3

Deze iPhone X kloon draait op Android: leve China? lees verder

Apple iPhone X pre-order

Zoveel iPhone X exemplaren heeft Apple beschikbaar bij pre-order lees verder

Bekende leaker lekt specificaties en logo’s Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

iPhone 8

Verkopen iPhone 8 vallen zwaar tegen door onverwachte tegenstander lees verder

iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters