India snelst groeiende smartphonemarkt van Azië

India is de snelst groeiende smartphonemarkt in Azië. Het afgelopen kwartaal steeg de smartphoneverkoop met 83 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Samsung Galaxy Core 2 review img 0528

Dit meldt onderzoeksbureau IDC. Ook groeit de smartphoneverkoop elk kwartaal met ongeveer 27 procent ten opzichte van het kwartaal daarvoor. 32 procent van de telefoons in India zijn nu smartphones. Dit percentage groeit gestaag.

In dezelfde periode vorig jaar was negentien procent een smartphone. Daarna groeide dat naar 22, 28 en 29 procent. Nu is dus 32 procent van de telefoons in India dus een smartphone.

Samsung heeft met 24 procent het grootste marktaandeel in India, maar het wordt op de voet gevolgd door Micromax met twintig procent. Andere Indiase smartphonefabrikanten volgen op gepaste afstand. Zo hebben Karbonn en Lava allebei een marktaandeel van acht procent. Motorola doet het met vijf procent niet slecht. Andere fabrikanten zijn samen goed voor een marktaandeel van 36 procent.

De Indiase bevolking stapt nog niet massaal over op phablets, volgens ICD telefoons met een schermformaat tussen de 5,5 en 6,99 inches. Zes procent van de smartphones in India zijn phablets. Consumenten hebben het liefste een schermformaat tussen de 4,5 en 5,5 inch.

IDC verwacht dat de vraag naar phablets in India wel gaat groeien. Internetverbindingen worden in India steeds sneller, zodat het eenvoudiger wordt om bijvoorbeeld video’s te kijken.

“Consumenten hebben in India meer geld te besteden dankzij een lage inflatie”, vertelt ICD-analist Karan Thakkar. “De meeste smartphonebezitters nemen na één of twee jaar een nieuwe smartphone. In 2013 werden er 44 miljoen smartphones in India verkocht. In 2014 lijkt het erop dat stijgt naar tachtig miljoen smartphones.”

“Veel consumenten nemen dan weer ene nieuwe telefoon. Ook zal de vraag in 2015 naar smartphones verder stijgen dankzij het uitrollen van 4G-internet”, aldus Thakkar.

Essential Phone

‘Essential Phone opvolger gecanceld: staat Essential nu al te koop?’ lees verder

Xiaomi Mi 8

Gelekte video toont Xiaomi Mi 8: primeur voor Android lees verder

Vivo Apex

Eerste echt randloze smartphone komt volgende maand lees verder

HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters