Indiase Apple-smartphones mogelijk op komst

De geruchten van Apple een fabriek wilt openen in India gaan al langer rond, maar het lijkt nu wel erg dichtbij te komen.

Apple fabriek zeker welkom

Ruim een jaar geleden, in maart 2015, begon het er al op te lijken dat Apple een fabriek in India wilde openen. Foxconn, één van Apple’s grootste fabrikanten, hield zich toen al bezig met het openen van een fabriek in Maharashtra, west India. Het plan kreeg al vrij snel groen licht omdat het een enorme boost voor de economie zou opleveren. Bovendien zei het land geen nee tegen 300,000 nieuwe banen.

Exclusief voor Apple

Inmiddels lijken er echt stappen te worden ondernomen. Zo meldden bronnen dat Foxconn op zoek is naar een stuk land van 4,000 km2, en er zouden ook al een paar mogelijke locaties gevonden zijn. Het project gaat het bedrijf zo’n 10 miljard dollar kosten maar dit wordt waarschijnlijk snel terugverdient: de fabriek zal zich enkel aan Apple producten ontlenen en zal zo’n 18 maanden nadat de deal rond is al in werking treden.

Hoewel er nog niks officieel is, is het wel zeker dat dergelijke projecten hoog in het vaandel staan bij de Indiase overheid. Wie weet wordt “made in India” het nieuwe “made in China”.

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters