Indiase Apple-smartphones mogelijk op komst

De geruchten van Apple een fabriek wilt openen in India gaan al langer rond, maar het lijkt nu wel erg dichtbij te komen.

Apple fabriek zeker welkom

Ruim een jaar geleden, in maart 2015, begon het er al op te lijken dat Apple een fabriek in India wilde openen. Foxconn, één van Apple’s grootste fabrikanten, hield zich toen al bezig met het openen van een fabriek in Maharashtra, west India. Het plan kreeg al vrij snel groen licht omdat het een enorme boost voor de economie zou opleveren. Bovendien zei het land geen nee tegen 300,000 nieuwe banen.

Exclusief voor Apple

Inmiddels lijken er echt stappen te worden ondernomen. Zo meldden bronnen dat Foxconn op zoek is naar een stuk land van 4,000 km2, en er zouden ook al een paar mogelijke locaties gevonden zijn. Het project gaat het bedrijf zo’n 10 miljard dollar kosten maar dit wordt waarschijnlijk snel terugverdient: de fabriek zal zich enkel aan Apple producten ontlenen en zal zo’n 18 maanden nadat de deal rond is al in werking treden.

Hoewel er nog niks officieel is, is het wel zeker dat dergelijke projecten hoog in het vaandel staan bij de Indiase overheid. Wie weet wordt “made in India” het nieuwe “made in China”.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters