Indonesië steeds belangrijker voor RIM

De BlackBerry doet het steeds beter in Indonesië en het land zou daardoor nog een zeer belangrijke markt voor RIM kunnen worden. Met 240 miljoen inwoners zijn er zeker potentiële klanten.

Volgens analisten zouden er in Indonesië vijf keer zoveel BlackBerry’s verkocht worden als iPhones. Steeds meer Indonesiërs schaffen een mobiele telefoon aan en dat is meestal een BlackBerry. Indonesië zit nog met een flink armoedeprobleem maar toch zien we dat steeds meer mensen behoefte hebben aan een mobiele telefoon. Het land telt momenteel zo’n 240 miljoen inwoners, wat zorgt voor een grote afzetmarkt. Volgens analisten zal over een korte tijd de helft van die 240 miljoen inwoners rondlopen met een mobiele telefoon, mogelijk een BlackBerry.

De BlackBerry kost in Indonesïe gemiddeld 500 dollar, terwijl de iPhone er te krijgen is voor 900. Ook is er een grote variëteit aan toestellen, dus ook in prijs. De toestellen worden vooral in het zwart aangeschaft, geïmporteerd uit het buitenland en dus zonder belastingen. Het bereik van mobiel internet in het land is zeer zwak en onbetrouwbaar. De Indonesiërs blijken de toestellen te kopen vanwege het handige toetsenbord om sms-berichten te versturen.

Blackberry

 

Bron: Cnet

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters