Informatie toekomstige Qualcomm-processoren lekt uit

Een gelekte presentatie van Qualcomm heeft wat informatie onthuld over de chips die het bedrijf in de toekomst zal gaan maken. Het gaat om een nieuwe processorkern genaamd Krait, met vier nieuwe SoC’s in de vorm van de MSM8270, MSM8930, MSM8960 en APQ8064.

Qualcomm roadmap 2011

Overigens is de enige echt nieuwe daarvan de MSM8270, de rest werd tijdens het Mobile World Congress dit jaar al aangekondigd. Wat de functie van die chip in de lineup precies is, is niet duidelijk. De MSM8930 wordt de singlecore-chip, de MSM8960 de dualcore-versie en de APQ8064 de chip met vier processorkernen, allemaal gebaseerd op dezelfde Krait-processor. In de roadmap die je hiernaast kunt zien staat de MSM8270 onder de MSM8960, dus wellicht wordt het een wat simpelere dualcore-chip gebaseerd op de Krait-processor.

Iets anders dat nieuw is, is de vergelijking met ARM’s nieuwe Cortex A15-architectuur. De Krait moet met 47% minder stroomverbruik prestaties kunnen leveren die 23% hoger liggen dan die van de A15, en zo’n 85% hoger dan die van de A9. De Cortex A9 is de processor die gebruikt wordt in chips die nu veel op de markt verschijnen, zoals de nVidia Tegra 2 en de Apple A5.

Tot slot laat de roadmap zien dat de Qualcomm Snapdragon MSM8x55-chip in staat is om tot 1,4GHz geklokt te worden. De chip wordt al veel gebruikt in telefoons, zoals de HTC Desire HD, HTC Desire S en Sony Ericsson’s Xperia-lijn van dit jaar. In die producten wordt hij echter steevast op 1GHz geklokt. Functies van de MSM8x55 die nog niet gebruikt worden zijn er ook: de chip ondersteunt 1024×768-displays en kan stereoscopisch 3D encoderen en decoderen.

Qualcomm Krait info

 

Qualcomm Krait vergelijking

 

Bron: Electronista

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
vingerafdrukscanner

Dit wordt de eerste smartphone met vingerafdrukscanner in het scherm lees verder

iPhone 6 toestellen

Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

iPhone 8 ontwerp

Helaas: nieuwe iPhones worden trager dan de concurrentie lees verder

iPad

Vijf iOS 11 functies die Apple van Android heeft gepakt lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters