Informatie toekomstige Qualcomm-processoren lekt uit

Een gelekte presentatie van Qualcomm heeft wat informatie onthuld over de chips die het bedrijf in de toekomst zal gaan maken. Het gaat om een nieuwe processorkern genaamd Krait, met vier nieuwe SoC’s in de vorm van de MSM8270, MSM8930, MSM8960 en APQ8064.

Qualcomm roadmap 2011

Overigens is de enige echt nieuwe daarvan de MSM8270, de rest werd tijdens het Mobile World Congress dit jaar al aangekondigd. Wat de functie van die chip in de lineup precies is, is niet duidelijk. De MSM8930 wordt de singlecore-chip, de MSM8960 de dualcore-versie en de APQ8064 de chip met vier processorkernen, allemaal gebaseerd op dezelfde Krait-processor. In de roadmap die je hiernaast kunt zien staat de MSM8270 onder de MSM8960, dus wellicht wordt het een wat simpelere dualcore-chip gebaseerd op de Krait-processor.

Iets anders dat nieuw is, is de vergelijking met ARM’s nieuwe Cortex A15-architectuur. De Krait moet met 47% minder stroomverbruik prestaties kunnen leveren die 23% hoger liggen dan die van de A15, en zo’n 85% hoger dan die van de A9. De Cortex A9 is de processor die gebruikt wordt in chips die nu veel op de markt verschijnen, zoals de nVidia Tegra 2 en de Apple A5.

Tot slot laat de roadmap zien dat de Qualcomm Snapdragon MSM8x55-chip in staat is om tot 1,4GHz geklokt te worden. De chip wordt al veel gebruikt in telefoons, zoals de HTC Desire HD, HTC Desire S en Sony Ericsson’s Xperia-lijn van dit jaar. In die producten wordt hij echter steevast op 1GHz geklokt. Functies van de MSM8x55 die nog niet gebruikt worden zijn er ook: de chip ondersteunt 1024×768-displays en kan stereoscopisch 3D encoderen en decoderen.

Qualcomm Krait info

 

Qualcomm Krait vergelijking

 

Bron: Electronista

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters