ING en ABN Amro gaan in 2013 mobiel betalen ondersteunen middels NFC

De ING bank en ABN Amro laten weten dat ze in 2013 hun bankpassen gaan uitrusten met een NFC-chip. Eind 2013 zullen de banken ook mobiel betalen middels smartphones gaan ondersteunen.

BlackBerry NFC Mobiel betalen

Volgens de twee banken zien ze een sterke vraag naar mobiel betalen en hebben ze daarom gezamenlijk besloten om dit middels een tussenstap te gaan ondersteunen. Vanaf 2013 zullen bankpassen van de twee banken uitgerust gaan worden met een NFC-chip zodat betalingen tot 25 euro gedaan kunnen worden door slechts je bankpas tegen een NFC-terminal aan te houden. Bij hogere bedragen, of als er al twee keer is betaald middels NFC op een enkele dag, dient een pincode te worden opgegeven.

De twee banken zien deze manier van mobiel betalen als een tussenstap. De verwachting is namelijk dat de twee banken eind 2013 ook NFC-betalingen via smartphones gaan ondersteunen. ‘Betalen met een contactloze pas maakt gebruik van vergelijkbare techniek als betalen met de mobiele telefoon. De ervaringen die wij opdoen met de contactloze pas zijn daarom belangrijk voor de ontwikkeling van betalen met de smartphone. We verwachten dat later in 2013 betalen met mobiele telefoons aan de kassa ook mogelijk is’, aldus de twee banken in een reactie.

De twee banken gaan gebruik maken van Maestro’s PayPass protocol om de betaling via een veilige manier tot stand te brengen. Winkels dienen wel een NFC-terminal aan te schaffen om deze manier van betalen mogelijk te maken. De bedoeling is dat kleinere bedragen op termijn via NFC gemakkelijk betaald kunnen worden zodat contantgeld nagenoeg overbodig wordt.

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters