ING lanceert contactloos betalen met smartphone

De ING Bank heeft vandaag contactloos betalen via de smartphone gelanceerd. Betalen met de smartphone is al een aantal maanden in de testfase en nu is de service voor alle klanten met een geschikte telefoon beschikbaar.

ING lanceert contactloos betalen

Contactloos betalen is de afgelopen jaren in een stroomversnelling terecht gekomen. Je kunt tegenwoordig op meer dan 100.000 plekken in Nederland de service gebruiken. ING is de eerste in Nederland die hierop inspeelt met het gebruik van de smartphone. In Amerika is mobiel betalen al langer een optie. Bedrijven als Samsung, Google en Apple hebben hun betaalservice daar al in gebruik genomen.

De contactloze betaalfunctie op smartphones is uitgebreid getest door ING. De bank liet de functie eerst door 5000 mensen testen, later liet ING nog eens 5000 mensen toe tot de bètaversie. Vanaf vandaag kunnen alle klanten met een geschikte smartphone contactloos betalen.

Onder een geschikte mobiel verstaat ING: een Android-smartphone met versie 4.4 of hoger of een iOS-smartphones met NFC ingebouwd. Daarnaast moet de telefoon een geactiveerde ING Bankieren-app hebben en een ING Mobiel betalen-app. Met de komst van de NFC-chip in de iPhone 6 en later is het makkelijker om een betaalservice te starten. Android-smartphones hadden deze technologie al langer ingebouwd.

Gebruikers van de bètaversie gaven de app een 8,5. Klanten zijn erg tevreden met het gemak van de app. Het contactloos betalen van ING is de eerste zes maanden gratis, daarna betalen gebruikers 50 cent per maand. Je kunt zelf instellen welke rekeningen de functie mogen gebruiken.

Bron: ING

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Henk -

  Het is voor mij als ING-er persoonlijk teleurstellend dat Windows phones geen app kunnen gebruiken om mobiel te kunnen betalen. Mijn Nokia heeft een NFC chip. Er is daarmee dus geen enkele reden om de grote groep Windows Phone gebruikers te discrimineren ten opzichte van de Android en Apple phone bezitters die wel van een dergelijke app gebruik kunnen maken.

  1. Dominick Viëtor -

   Het probleem is dat die groep niet bijzonder groot is helaas. Het is jammer, maar het is niet anders 🙁 Ik denk niet dat ING (of een andere bank) daar snel iets aan gaat veranderen eerlijkgezegd.

  1. mark -

   ik denk dat je nog heel lang kan wachten windows phone is niet heel erg aantrekkelijk voor een appmaker. daarnaast gaan vele windows gebruikers steeds vaker naar een andere besturingssysteem. als die komt kun je lang wachten.

smartphone

Smartphone voorlopig nog koning onder de consumentenelectronica lees verder

smartphone in houder

OM wil duidelijkheid na smartphone in houder-uitspraak lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Beter goed gejat? ‘Samsung Galaxy S9 krijgt iPhone 8-functie’ lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Volgend jaar ondersteunen Samsung toestellen wereldwijd bliksemsnelle LTE snelheden lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Is de beeldverhouding van de Galaxy S8 en andere nieuwe smartphones de toekomst? lees verder

smartphone opladen

Met deze batterij is je smartphone in nog geen milliseconde opgeladen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters