Ingebouwde simkaarten toegestaan vanaf juni

Vanaf juni 2016 mogen smartphonefabrikanten speciale ingebouwde simkaarten gebruiken. Brancheorganisatie GSMA laat het nieuws over de ‘e-sim’ weten in een persbericht.

De meeste grote providers, netwerken en hardwarefabrikanten staan achter de e-sim. Het voordeel van de ingebouwde simkaart is dat gebruikers niet meer van simkaart hoeven wisselen als ze naar een andere provider gaan. Deze e-sim is op afstand programmeerbaar om van provider te wisselen. De bekende fysieke simkaart zal hoogstwaarschijnlijk verdwijnen en de ingebouwde simkaart zal dit overnemen en zal komen in smartphones, tablets en wearables.

Microsim, nanosim en e-sime-sim

Apple maakt in de Amerikaanse variant van de iPad mini 3 al gebruik de ingebouwde e-sim. In de iPhone zit nog niet zo’n ingebouwde simkaart. Apple hield zich al jarenlang bezig met de markt voor simkaarten. Samsung en Apple wilden de fysieke simkaart al schrappen, maar zij kregen kritiek en werd tegengehouden door de providers. De iPhone 4 was de eerste smartphone met een microsim en Apple kwam daarna snel met de nanosimkaart.

Gear S2 3Ge-sim

In maart komt Samsung met een smartwatch met ingebouwde e-simkaart, de Gear S2 3G. Samsung kondigde al aan dat de Gear S2 3G komt met een ingebouwde e-simkaart. Naast de e-sim kan je met de smartwatch ook draadloos betalen met Samsung Pay, dit komt omdat in de smartwatch een NFC-chip zit die draadloos betalen mogelijk maakt. Er zit ook een sensor in die je gezondheid in de gaten houdt. Deze sensor houdt onder andere bij hoeveel calorieën je verbrandt, hartslag meet, hoeveel water en koffie je drinkt, hoeveel stappen je zet per dag. Samsung maakt gebruik van hun eigen processor de Exynos 3250 en draait op een Tizen besturingssysteem. Het scherm heeft een 1,2-inch amoledscherm met 360×360 pixels en heeft ambient light. Een interngeheugen van 4GB en 512MB aan ram-geheugen. De 3G versie heeft een 300mAH batterijcapaciteit. Deze smartwatch is ook waterdicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Maswen -

    Wat is de huidige status van de e-sim ontwikkeling en hoe zit het met de Gear S2 geschikt voor 3G, het is erg stil rondom deze veelbelovende ontwikkelingen?

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

smartphone

Met MIT’s Vroom wordt je mobiele browser twee keer zo snel lees verder

Apple Qualcomm

‘Waarom Android-fabrikanten binnenkort jaren op Apple achterlopen’ lees verder

Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Smartphone tegen isolement

Leerlingen in Den Haag krijgen smartphone tegen isolement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters