Ingebouwde simkaarten toegestaan vanaf juni

Vanaf juni 2016 mogen smartphonefabrikanten speciale ingebouwde simkaarten gebruiken. Brancheorganisatie GSMA laat het nieuws over de ‘e-sim’ weten in een persbericht.

De meeste grote providers, netwerken en hardwarefabrikanten staan achter de e-sim. Het voordeel van de ingebouwde simkaart is dat gebruikers niet meer van simkaart hoeven wisselen als ze naar een andere provider gaan. Deze e-sim is op afstand programmeerbaar om van provider te wisselen. De bekende fysieke simkaart zal hoogstwaarschijnlijk verdwijnen en de ingebouwde simkaart zal dit overnemen en zal komen in smartphones, tablets en wearables.

Microsim, nanosim en e-sime-sim

Apple maakt in de Amerikaanse variant van de iPad mini 3 al gebruik de ingebouwde e-sim. In de iPhone zit nog niet zo’n ingebouwde simkaart. Apple hield zich al jarenlang bezig met de markt voor simkaarten. Samsung en Apple wilden de fysieke simkaart al schrappen, maar zij kregen kritiek en werd tegengehouden door de providers. De iPhone 4 was de eerste smartphone met een microsim en Apple kwam daarna snel met de nanosimkaart.

Gear S2 3Ge-sim

In maart komt Samsung met een smartwatch met ingebouwde e-simkaart, de Gear S2 3G. Samsung kondigde al aan dat de Gear S2 3G komt met een ingebouwde e-simkaart. Naast de e-sim kan je met de smartwatch ook draadloos betalen met Samsung Pay, dit komt omdat in de smartwatch een NFC-chip zit die draadloos betalen mogelijk maakt. Er zit ook een sensor in die je gezondheid in de gaten houdt. Deze sensor houdt onder andere bij hoeveel calorieën je verbrandt, hartslag meet, hoeveel water en koffie je drinkt, hoeveel stappen je zet per dag. Samsung maakt gebruik van hun eigen processor de Exynos 3250 en draait op een Tizen besturingssysteem. Het scherm heeft een 1,2-inch amoledscherm met 360×360 pixels en heeft ambient light. Een interngeheugen van 4GB en 512MB aan ram-geheugen. De 3G versie heeft een 300mAH batterijcapaciteit. Deze smartwatch is ook waterdicht.

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters