Ingram Micro neemt distributeur Brightpoint over

Distributeur Ingram Micro heeft haar concurrent BrightPoint overgenomen. Ingram Micro wil op deze manier meer voet krijgen in de telecommarkt.

Brightpoint logo

De overname heeft in totaal 650 miljoen dollar gekost, zo laat Ingram Micro weten in een persbericht. Brightpoint is in veel landen, waaronder Nederland, een grote speler op het gebied van distributie voor telefoonfabrikanten. Ondermeer HTC, Nokia, Samsung en BlackBerry maken gebruiken van de diensten van Brightpoint. In Nederland is Brightpoint de grootste concurrent van MCC, een andere distributeur die van oudsher marktleider is in ons land op het gebied van mobiele distributie voor telefoonfabrikanten.

De overname is erg belangrijk voor Ingram Micro omdat het zo de mobiele markt weet te betreden. Door de dalende PC- en laptop-verkopen zag Ingram Micro zich genoodzaakt om een andere branche open te breken en dat is nu telecom geworden. Door de overname hoopt Ingram Micro jaarlijks 55 miljoen dollar te besparen als gevolg van synergie tussen de twee bedrijven. Onduidelijk is nog of er ontslagen vallen en wat het gevolg zal zijn voor het Nederlandse kantoor.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters