Inmiddels 125.000 apps beschikbaar voor Windows Phone

Volgens nieuwe cijfers heeft Microsoft nu 125.000 apps in haar Windows Phone Marketplace zitten. De groei van de applicatiewinkel lijkt wel tijdelijk af te remmen.

Volgens All About Windows Phone is de Marketplace van Microsoft gestaag aan het groeien. De applicatiewinkel beschikt nu over 125.000 apps, daarvan zijn er overigens 113.170 gepubliceerd en klaar om gedownload te worden via de winkel. In de laatste drie maanden zijn er ongeveer 16.000 apps bijgekomen. In totaal heeft Microsoft 20 maanden nodig gehad om tot dit aantal te komen.

Wat opvalt is dat de groei lijkt af te remmen. Zo werden tussen december en januari van begin dit jaar al 10.000 apps gepubliceerd in de winkel. Maar nu haalt de appstore dus geen 10.000 apps meer per maand. Dit zal waarschijnlijk komen door de aanstaande introductie van Windows Phone 8. Ontwikkelaars lijken het OS af te wachten zodat ze niet een gedeelte van hun code opnieuw moeten aanpassen aan het nieuwe platform.

De verwachting is desondanks dat kort na de introductie van de SDK en Windows Phone 8 er meer apps in de Marketplace beschikbaar zullen komen. Windows Phone 8 wordt officieel door Microsoft op 29 oktober gepresenteerd.

HTC 8X hands-on

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Jef Delcroix -

    Wat ik mij afvraag is of al deze 125K apps ook in de Belgische/Nederlandse Marketplace beschikbaar zijn. Ik heb altijd de indruk dat er veel minder apps beschikbaar zijn in de Bene stores. Als iemand een app lanceert is dat dan voor alle Marketplaces of dient men bepaalde landen uit te kiezen om de app te lanceren?

Whatsapp

Stickers, gericht zoeken en meer: WhatsApp voegt nieuwe functies toe lees verder

Tegenwoordig browse je met Samsung op alle Android smartphones lees verder

youtube app

Altijd op de hoogte: YouTube voegt sectie breaking news toe lees verder

Whatsapp desktop

WhatsApp Status updates ook naar de desktop lees verder

Mewtwo in Pokémon Go

Mewtwo straks als ‘exclusieve’ legendary in Pokémon Go lees verder

meme

Memeois app verzamelt de leukste memes voor je lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters