Inmiddels 125.000 apps beschikbaar voor Windows Phone

Volgens nieuwe cijfers heeft Microsoft nu 125.000 apps in haar Windows Phone Marketplace zitten. De groei van de applicatiewinkel lijkt wel tijdelijk af te remmen.

Volgens All About Windows Phone is de Marketplace van Microsoft gestaag aan het groeien. De applicatiewinkel beschikt nu over 125.000 apps, daarvan zijn er overigens 113.170 gepubliceerd en klaar om gedownload te worden via de winkel. In de laatste drie maanden zijn er ongeveer 16.000 apps bijgekomen. In totaal heeft Microsoft 20 maanden nodig gehad om tot dit aantal te komen.

Wat opvalt is dat de groei lijkt af te remmen. Zo werden tussen december en januari van begin dit jaar al 10.000 apps gepubliceerd in de winkel. Maar nu haalt de appstore dus geen 10.000 apps meer per maand. Dit zal waarschijnlijk komen door de aanstaande introductie van Windows Phone 8. Ontwikkelaars lijken het OS af te wachten zodat ze niet een gedeelte van hun code opnieuw moeten aanpassen aan het nieuwe platform.

De verwachting is desondanks dat kort na de introductie van de SDK en Windows Phone 8 er meer apps in de Marketplace beschikbaar zullen komen. Windows Phone 8 wordt officieel door Microsoft op 29 oktober gepresenteerd.

HTC 8X hands-on

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Jef Delcroix -

    Wat ik mij afvraag is of al deze 125K apps ook in de Belgische/Nederlandse Marketplace beschikbaar zijn. Ik heb altijd de indruk dat er veel minder apps beschikbaar zijn in de Bene stores. Als iemand een app lanceert is dat dan voor alle Marketplaces of dient men bepaalde landen uit te kiezen om de app te lanceren?

Pokémon Go Halloween

Deze vijf nieuwe Pokémon zijn nu in Pokémon Go te vangen! lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters