Inmiddels 125.000 apps beschikbaar voor Windows Phone

Volgens nieuwe cijfers heeft Microsoft nu 125.000 apps in haar Windows Phone Marketplace zitten. De groei van de applicatiewinkel lijkt wel tijdelijk af te remmen.

Volgens All About Windows Phone is de Marketplace van Microsoft gestaag aan het groeien. De applicatiewinkel beschikt nu over 125.000 apps, daarvan zijn er overigens 113.170 gepubliceerd en klaar om gedownload te worden via de winkel. In de laatste drie maanden zijn er ongeveer 16.000 apps bijgekomen. In totaal heeft Microsoft 20 maanden nodig gehad om tot dit aantal te komen.

Wat opvalt is dat de groei lijkt af te remmen. Zo werden tussen december en januari van begin dit jaar al 10.000 apps gepubliceerd in de winkel. Maar nu haalt de appstore dus geen 10.000 apps meer per maand. Dit zal waarschijnlijk komen door de aanstaande introductie van Windows Phone 8. Ontwikkelaars lijken het OS af te wachten zodat ze niet een gedeelte van hun code opnieuw moeten aanpassen aan het nieuwe platform.

De verwachting is desondanks dat kort na de introductie van de SDK en Windows Phone 8 er meer apps in de Marketplace beschikbaar zullen komen. Windows Phone 8 wordt officieel door Microsoft op 29 oktober gepresenteerd.

HTC 8X hands-on

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Jef Delcroix -

    Wat ik mij afvraag is of al deze 125K apps ook in de Belgische/Nederlandse Marketplace beschikbaar zijn. Ik heb altijd de indruk dat er veel minder apps beschikbaar zijn in de Bene stores. Als iemand een app lanceert is dat dan voor alle Marketplaces of dient men bepaalde landen uit te kiezen om de app te lanceren?

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters