Instagram introduceert face filters en andere nieuwe functies

Er zijn een flink aantal nieuwe functies toegevoegd aan Instagram. Met face filters gaat de populaire app Snapchat achterna.

Instagram introduceert face filters

Na Facebook zelf gaat Facebook ook met Instagram Snapchat achterna. Het is nu namelijk mogelijk om zogenaamde face filters in de app te gebruiken. Het gaat om filters die je toe kan passen terwijl je een selfie neemt.

Precies zoals je van Snapchat gewend bent dus. Instagram begint al in te lopen op Snapchat, dus het wordt interessant om te zien wat deze toevoeging gaat betekenen. Van wiskundige formules die om je hoofd vliegen tot de oren van een koala: er zijn nu acht face filters verkrijgbaar.

Instagram face filter

Je kunt ze vinden door de camera te openen binnen Instagram. Vervolgens zie je rechtsonder een nieuw icoontje. Door daarop te tikken kun je een filter selecteren. De filters werken overigens ook met Boomerang, de creatieve app die Instagram eind 2015 lanceerde.

Andere nieuwe functies en toevoegingen

Verder zijn er nog een aantal andere nieuwe functies aan Instagram toegevoegd. Zo kun je naast Boomerang en Hands-Free nu ook kiezen voor Rewind. Dan worden je opnames achterstevoren afgespeeld. Een appel die je laat vallen vliegt dan dus opeens naar je hand toe.

Instagram face filter

Je kunt nu ook meer context aan je story toevoegen met de nieuwe hashtag sticker. Kies rechtsboven voor sticker en pas vervolgens zelf de hashtag aan. Andere gebruikers die jouw story bekijken kunnen er vervolgens op tikken en gerelateerde posts ontdekken.

Instagram face filter

De laatste toevoeging is een nieuwe brush. Met de eraser brush kun je gedeeltes van je tekening wissen, of creatief met kleur spelen. Zo kun je bijvoorbeeld heel je scherm vullen met een bepaalde kleur, en middels de eraser brush gedeeltes tevoorschijn laten komen.

Instagram face filter

De nieuwe functies worden op het moment van schrijven nog uitgerold. Kun jij er al mee aan de slag? Check ook wat de emoji van Snapchat betekenen, en lees wat de toekomstplannen van Facebook zijn.

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters