Instagram nu offline te gebruiken op Android

Facebook kwam gisteren tijdens de F8 developer conferentie met goed nieuw voor Android gebruikers van Instagram. Vanaf nu is het mogelijk om bepaalde content nog te kunnen bekijken wanneer er geen internetverbinding is. Hoewel dit groot nieuws is, moet het gezien worden als een eerste stap. De Instagram offline support feature is nog erg beperkt, maar zal hopelijk in de toekomst verder uitgebreid worden.

Offline Instagram gebruiken

Een grote reden van het bieden van offline support zal waarschijnlijk te maken met het groter maken van Instagram in landen waar internetverbindingen nog schaars of niet stabiel zijn.

instagram

Eerder bekeken profielen en posts kunnen ook offline geopend worden

Gebruikers kunnen nu alle eerder bezochte profielen offline bekijken. Om nieuwe profielen te bekijken is uiteraard nog wel een internetverbinding nodig.

Daarnaast kunnen ook posts, die eerder via de Explore tab zijn geladen, bekeken worden zonder internet. Ook kunnen eerder geladen posts opgeslagen worden in de persoonlijke collectie. Verder kunnen nieuwe posts gecreëerd worden en is het mogelijk om concepten op te slaan.

Instagram offline support

Alvast commentaar voorbereiden en liken

Naast het kunnen bekijken van profielen en posts, is er nu ook de mogelijkheid om alvast te interacteren. Bij de beschikbare posts kan commentaar worden geschreven en kan een “like” worden gegeven. Wanneer de gebruiker weer online gaat, worden de teksten en likes automatisch gesynchroniseerd met de Instagram servers. Handig voor wanneer de internetverbinding weer eens vervelend doet.

Geen Instagram offline support voor Stories en iOS

De nieuwe offline opties werken helaas nog niet met Stories. Facebook heeft verder ook geen uitspraken gedaan over wanneer dit wel het geval zal zijn. Ook is de offline optie nog niet beschikbaar voor iOS gebruikers. Dit zal hoogstwaarschijnlijk te maken hebben met het feit dat er meer restricties voor apps gelden bij het Apple besturingssysteem. Volgens TechCrunch zou Facebook echter bezig zijn met de mogelijkheid de optie ook naar iOS Instagram gebruikers te brengen.

Bron: TechCrunch

Google Instant Apps

Instant Apps: Google Play laat je nu games spelen zonder installatie lees verder

smartphone veiligheid

Android is volgens Google nu even veilig als iOS lees verder

Android P nieuwe features

Android P officieel onthuld: zes dingen die je moet weten lees verder

onbekende beller blokkeren

Android P maakt einde aan vervelende onbekende bellers lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters