Instagram: “Op termijn zijn Windows Phone en BlackBerry aan de beurt”

De CEO van Instagram heeft in een interview aangegeven dat op termijn Windows Phone en BlackBerry 10 over de populaire app zullen gaan beschikken. Voorwaarden is wel dat de platformen een kritieke massa bereiken aan gebruikers.

Kevin Systrom Instagram

Kevin Systrom, oprichter en CEO van Instagram binnen Facebook, laat in een interview met Fastcompany weten dat zijn bedrijf wel degelijk plannen heeft om ondermeer Windows Phone en BlackBerry 10 aan te doen. De CEO reageert op een vraag van de interviewer of Instagram ook naar Google Glass zal gaan komen. Systrom reageert daarop door te zeggen dat “we nog niet aanwezig zijn op Windows Phone en BlackBerry (10), dus ik denk dat we eerst daarop beschikbaar zullen komen alvorens we Google Glass aan doen.”

Systrom geeft echter wel aan dat het nog een poos kan duren alvorens deze twee nieuwe platformen aangedaan zullen worden door het bedrijf. “Het duurde ook erg lang alvorens we beschikbaar waren voor Android”, aldus de topman in het interview. Er is het afgelopen jaar veel te doen geweest om Instagram op Windows Phone. Het bedrijf zelf lijkt nog niet echt van plan te zijn om een app te maken, ondanks meerdere pogingen van Microsoft en Nokia om de appbouwer zover te krijgen. Inmiddels heeft Nokia een eigen alternatief gebouwd om het leed voor haar gebruikers te verzachten.

Instagram lijkt dan ook nog niet overtuigd te zijn van de kritieke massa voor beide platformen. Instagram voor Android is pas sinds april 2012 beschikbaar nadat de iOS variant twee jaar eerder werd gelanceerd. Het bedrijf werd niet veel later door Facebook overgenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Herman Stokbrood -

    Er is inmiddels een hand vol alternatieven voor instagram op windows phone. De meesten sharen naar Facebook, Twitter, Tumblr en/of hun eigen servers.

    Mij ontgaat volledig waarom Instagram zo populair is en al helemaal waarom er 1 miljard voor werd gegeven door Facebook. We zullen het maar houden op de kracht van de grote getallen.

Pokémon Go Halloween

Deze vijf nieuwe Pokémon zijn nu in Pokémon Go te vangen! lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters