Instagram: “Op termijn zijn Windows Phone en BlackBerry aan de beurt”

De CEO van Instagram heeft in een interview aangegeven dat op termijn Windows Phone en BlackBerry 10 over de populaire app zullen gaan beschikken. Voorwaarden is wel dat de platformen een kritieke massa bereiken aan gebruikers.

Kevin Systrom Instagram

Kevin Systrom, oprichter en CEO van Instagram binnen Facebook, laat in een interview met Fastcompany weten dat zijn bedrijf wel degelijk plannen heeft om ondermeer Windows Phone en BlackBerry 10 aan te doen. De CEO reageert op een vraag van de interviewer of Instagram ook naar Google Glass zal gaan komen. Systrom reageert daarop door te zeggen dat “we nog niet aanwezig zijn op Windows Phone en BlackBerry (10), dus ik denk dat we eerst daarop beschikbaar zullen komen alvorens we Google Glass aan doen.”

Systrom geeft echter wel aan dat het nog een poos kan duren alvorens deze twee nieuwe platformen aangedaan zullen worden door het bedrijf. “Het duurde ook erg lang alvorens we beschikbaar waren voor Android”, aldus de topman in het interview. Er is het afgelopen jaar veel te doen geweest om Instagram op Windows Phone. Het bedrijf zelf lijkt nog niet echt van plan te zijn om een app te maken, ondanks meerdere pogingen van Microsoft en Nokia om de appbouwer zover te krijgen. Inmiddels heeft Nokia een eigen alternatief gebouwd om het leed voor haar gebruikers te verzachten.

Instagram lijkt dan ook nog niet overtuigd te zijn van de kritieke massa voor beide platformen. Instagram voor Android is pas sinds april 2012 beschikbaar nadat de iOS variant twee jaar eerder werd gelanceerd. Het bedrijf werd niet veel later door Facebook overgenomen.

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters