Snapchat achterna: Instagram Stories krijgt toffe nieuwe functie

Instagram blijft er alles aan doen om Snapchat ver achter zich te laten. Nu is de volgende stap gezet: Instagram’s verdwijnende foto’s en video’s kunnen nu als antwoord op Instagram Stories worden gebruikt.

Instagram Stories gaat Snapchat achterna

Facebook blijft schaamteloos Snapchat kopiëren. Met Instagram, WhatsApp en natuurlijk Facebook zelf is de social media gigant oppermachtig. Helaas zit een groot deel van de jeugd de hele dag op Snapchat. Instagram Stories moest daar verandering in gaan brengen.
Instagram stories

Je mag zelf concluderen of dat gelukt is, maar ondertussen doet Facebook de volgende poging. Sinds een tijdje kun je op Instagram berichten sturen die na een tijdje verdwijnen. Oftewel, precies wat Snapchat met foto’s doet.  De naam van die functie is Instagram Direct.

Daar blijft het echter niet bij. Vanaf nu kun je ook op Stories reageren met de verdwijnende foto’s en video’s. Die berichten kunnen natuurlijk aangekleed worden met allerlei filters en andere decoraties. Ook loopende Boomerang video’s behoren tot de mogelijkheden.

Zo ga je ermee aan de slag

Wil je de functie meteen uitproberen? Klik dan op het nieuwe cameraicoontje wanneer je een Story aan het bekijken bent. Dat is het kleine symbooltje naast het tekstvak. Daarmee kun je een foto of video als antwoord versturen. Je vrienden ontvangen je bericht meteen, samen met een kleine thumbnail van hun originele post.

Instagram Stories

Daarbij geldt hetzelfde als bij Instagram Direct: berichten blijven maar tijdelijk, en vrienden krijgen een melding als je screenshots neemt. Volgens Instagram is dit een poging om de social media app nog vrolijker en interactiever te maken. Oftewel: er moeten meer mensen naar de minder populaire Snapchat clone gedreven worden.

Op dit monent gebruiken meer dan 700 miljoen gebruikers Instagram Stories. Helaas is het niet bekend hoeveel mensen de verdwijnende berichten daadwerkelijk gebruiken. De nieuwe functie werd eind vorig jaar uitgerold. Wel weten we dat 375 miljoen gebruikers directe berichten op Instagram versturen.

Hoe dan ook is de kans zeer groot dat meer gebruikers nu de Snapchat clone gaan gebruiken. Is het genoeg om de grote concurrent voor eens en voor altijd van de troon te stoten? We gaan het in de komende maanden ontdekken.

Bron: Instagram

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters