Snapchat achterna: Instagram Stories krijgt toffe nieuwe functie

Instagram blijft er alles aan doen om Snapchat ver achter zich te laten. Nu is de volgende stap gezet: Instagram’s verdwijnende foto’s en video’s kunnen nu als antwoord op Instagram Stories worden gebruikt.

Instagram Stories gaat Snapchat achterna

Facebook blijft schaamteloos Snapchat kopiëren. Met Instagram, WhatsApp en natuurlijk Facebook zelf is de social media gigant oppermachtig. Helaas zit een groot deel van de jeugd de hele dag op Snapchat. Instagram Stories moest daar verandering in gaan brengen.
Instagram stories

Je mag zelf concluderen of dat gelukt is, maar ondertussen doet Facebook de volgende poging. Sinds een tijdje kun je op Instagram berichten sturen die na een tijdje verdwijnen. Oftewel, precies wat Snapchat met foto’s doet.  De naam van die functie is Instagram Direct.

Daar blijft het echter niet bij. Vanaf nu kun je ook op Stories reageren met de verdwijnende foto’s en video’s. Die berichten kunnen natuurlijk aangekleed worden met allerlei filters en andere decoraties. Ook loopende Boomerang video’s behoren tot de mogelijkheden.

Zo ga je ermee aan de slag

Wil je de functie meteen uitproberen? Klik dan op het nieuwe cameraicoontje wanneer je een Story aan het bekijken bent. Dat is het kleine symbooltje naast het tekstvak. Daarmee kun je een foto of video als antwoord versturen. Je vrienden ontvangen je bericht meteen, samen met een kleine thumbnail van hun originele post.

Instagram Stories

Daarbij geldt hetzelfde als bij Instagram Direct: berichten blijven maar tijdelijk, en vrienden krijgen een melding als je screenshots neemt. Volgens Instagram is dit een poging om de social media app nog vrolijker en interactiever te maken. Oftewel: er moeten meer mensen naar de minder populaire Snapchat clone gedreven worden.

Op dit monent gebruiken meer dan 700 miljoen gebruikers Instagram Stories. Helaas is het niet bekend hoeveel mensen de verdwijnende berichten daadwerkelijk gebruiken. De nieuwe functie werd eind vorig jaar uitgerold. Wel weten we dat 375 miljoen gebruikers directe berichten op Instagram versturen.

Hoe dan ook is de kans zeer groot dat meer gebruikers nu de Snapchat clone gaan gebruiken. Is het genoeg om de grote concurrent voor eens en voor altijd van de troon te stoten? We gaan het in de komende maanden ontdekken.

Bron: Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Pokemon Go wedstrijd

Pokémon Go fotografie-wedstrijd van start: win mooie prijzen lees verder

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Automon Pokémon Go Politie

Politie Nederland komt met eigen variant Pokémon Go: Automon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters