Instagrams 3D Touch-functies naar Android

Instagram heeft met de nieuwste update voor Android een aantal functies overgebracht vanuit iOS. Met de iPhone 6S heb je 3D Touch, maar Instagram heeft deze functie overgebracht naar Android door langer te drukken.

Instagram Android

Ontwikkelaars zijn kennelijk op zoek naar nieuwe functies voor het touchscreen. Apple heeft in de iPhone 6S 3D Touch geplaatst. Door harder te drukken kun je nieuwe lagen in het besturingssysteem openen. Instagram is een van de eerste derde partij-ontwikkelaars die gebruik maakt van deze functie.

Of je het nou leuk vindt of niet, je moet een iPhone 6S hebben om deze functie te gebruiken. Toch heeft Instagram een manier bedacht om andere toestellen ook zulke opties te geven, door middel van langer drukken. Het is iets wat al lang gebruikt wordt in smartphones, maar nu wordt het ingezet worden om Apple’s functies te implementeren in Android.

Als je in Instagram naar een profiel van iemand kijkt, of je bekijkt de trending foto’s, dan zie je kleine foto’s in een overzicht. Je kunt op een foto tikken en dan wordt deze vergroot, maar met de nieuwe update wordt de foto tijdelijk groter als je er lang op drukt. Zodra je loslaat zoomt Instagram weer uit naar een overzicht. Als je de foto ingezoomd hebt kun je ook direct een foto liken, delen of het hele profiel bekijken.

De Instagram-update wordt op dit moment stapsgewijs uitgerold. Wanneer de update in Nederland beschikbaar wordt is nog onbekend. Toch is hier al een apk-bestand waarmee je de app handmatig kunt updaten voor de mensen die echt niet kunnen wachten.

Bron: Android Police

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Stickers, gericht zoeken en meer: WhatsApp voegt nieuwe functies toe lees verder

Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Tegenwoordig browse je met Samsung op alle Android smartphones lees verder

youtube app

Altijd op de hoogte: YouTube voegt sectie breaking news toe lees verder

Whatsapp desktop

WhatsApp Status updates ook naar de desktop lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters