Zo installeer je nu al iOS 11 op je iPhone of iPad

Later dit jaar brengt Apple iOS 11 naar je iPhone of iPad. Heb je geen geduld? Dan hebben we goed nieuws, want je kunt ook nu al met de grote update aan de slag

iOS 11 installeren op je iPhone of iPad

Apple’s nieuwe producten zien er tof uit. De donkere iMac Pro maakt niet alleen qua specificaties indruk en de HomePod lijkt de vloer aan te gaan vegen met Sonos. Allemaal leuk en aardig, maar we kijken toch het meeste uit naar iOS 11.

iOS 11

Je smartphone gebruik je elke dag, dus de nieuwe functies die Apple heeft aangekondigd kunnen een groot verschil gaan maken. Helaas komt iOS 11 pas later dit jaar officieel uit, tegelijkertijd met de lancering van de iPhone 8. Hier kun je checken of jouw toestel in aanmerking komt voor de update.

Balen, maar toch kun je nu al met iOS 11 aan de slag. De eerste beta voor ontwikkelaars is namelijk beschikbaar gekomen. Het is een bruikbare vroege versie van de software, maar houd er dus rekening mee dat er veel bugs in zullen zitten.

Houd rekening met bugs, of wacht nog even

Vind je dat toch wat te spannend? Ergens in juli komt er een publieke beta van iOS 11. Dan zijn de hardnekkigste bugs er al uitgehaald door Apple. Wil je toch nu al aan de slag met de nieuwe update? Je hebt geen betaald ontwikkelaars-account meer nodig om de speciale beta’s van iOS te installeren.

iOS 11 iPhones iPads

Je hoeft je enkel hier te registreren om de experimentele software te installeren. Vervolgens verschijnt de software vanzelf op je iPhone of iPad. Je bent echter nogmaals gewaarschuwd: de software zit vol met bugs, dus installeer het niet op de smartphone die je elke dag gebruikt.

Hetzelfde geldt voor je favoriete apps: ontwikkelaars hebben nog geen kans gehad om hun apps compatibel met iOS 11 te maken. Daar zijn deze beta’s immers voor bedoeld. Het kan dus zomaar zo zijn dat je favoriete apps niet eens geopend kunnen worden.

Daarom kun je dus beter wachten op de publieke beta die volgende maand al uitkomt. Het is sowieso handig om eerst al je data te backuppen naar iCloud of iTunes voordat je met iOS 11 aan de slag gaat.

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters