'Instellen navigatie tijdens het rijden moet verboden worden'

De politie is van mening dat het instellen van navigatie-apparatuur tijdens het rijden verboden moet worden. Men vindt dat het instellen van navigatie tijdens het rijden levensgevaarlijk kan zijn en een verbod lijkt dan ook tot de mogelijkheden te behoren.

Navigatie verbod bord

De politie is van mening dat het instellen van navigatie tijdens het autorijden per direct verboden moet worden. Uit onderzoek blijkt dat 6 op de 10 automobilisten tijdens de rit bezig zijn met hun navigatie-apparatuur. Volgens de politie leidt dat tot veel ongelukken. Fabrikanten raden al aan om het navigatiesysteem vóór de autorit in te stellen, maar dat advies wordt op grote schaal genegeerd, zegt de politie. Nu is het orgaan van mening dat het maar bij wet moet worden geregeld dat het instellen van de navigatie strafbaar wordt en de politie is dan ook van plan om daar streng op te gaan controleren. “Als automobilist moet je er alles aan doen moeten om een voertuig goed te besturen. En achter het stuur je navigatiesysteem instellen, hoort daar dus niet bij”, aldus een woordvoerder.

Onduidelijk is nog of de wet er daadwerkelijk gaat komen maar de politie is van plan het probleem aan te kaarten bij de Tweede Kamer en de RDW. Die zullen vervolgens het probleem toetsen in de praktijk en daarop handelen. Desalniettemin is het niet aan te raden om je navigatie in te voeren tijdens het rijden. Het beste kun je dat doen door alles in te stellen alvorens je de motor start en even op een veilige plek te stoppen als je aanpassingen moet doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Lampie -

  En hoe stel ik de radio dan in ??
  dat mag dan wel ??
  En als je een gecombineerde radio/Navi hebt ???

  Roken….. meteen verbieden, :Y
  Kinderen achterin :X:X:X:X
  Met je arm uit het raam :S stuurt ook niet zo lekker.

  Laten we eens normaal gaan autorijden en wat meer van elkaar tolereren.
  Laat de een 95 rijden op de snelweg en de ander 110
  Moeten ze zelf weten.

   1. v-power -

    Wat je zegt is zo gek nog niet. Me snelheid in de gaten houden in de 80KM zones leid mij ENORM af. Als je 79 gaat zitten ze op je bumper te douwen, als je net ietsje harder gaat krijg je een leuke acceptgiro opgestuurd. Resultaat is dat ik meer op me teller kijk dan op de weg en het verkeer.

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters