'Instellen navigatie tijdens het rijden moet verboden worden'

De politie is van mening dat het instellen van navigatie-apparatuur tijdens het rijden verboden moet worden. Men vindt dat het instellen van navigatie tijdens het rijden levensgevaarlijk kan zijn en een verbod lijkt dan ook tot de mogelijkheden te behoren.

Navigatie verbod bord

De politie is van mening dat het instellen van navigatie tijdens het autorijden per direct verboden moet worden. Uit onderzoek blijkt dat 6 op de 10 automobilisten tijdens de rit bezig zijn met hun navigatie-apparatuur. Volgens de politie leidt dat tot veel ongelukken. Fabrikanten raden al aan om het navigatiesysteem vóór de autorit in te stellen, maar dat advies wordt op grote schaal genegeerd, zegt de politie. Nu is het orgaan van mening dat het maar bij wet moet worden geregeld dat het instellen van de navigatie strafbaar wordt en de politie is dan ook van plan om daar streng op te gaan controleren. “Als automobilist moet je er alles aan doen moeten om een voertuig goed te besturen. En achter het stuur je navigatiesysteem instellen, hoort daar dus niet bij”, aldus een woordvoerder.

Onduidelijk is nog of de wet er daadwerkelijk gaat komen maar de politie is van plan het probleem aan te kaarten bij de Tweede Kamer en de RDW. Die zullen vervolgens het probleem toetsen in de praktijk en daarop handelen. Desalniettemin is het niet aan te raden om je navigatie in te voeren tijdens het rijden. Het beste kun je dat doen door alles in te stellen alvorens je de motor start en even op een veilige plek te stoppen als je aanpassingen moet doen.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters