Intel: “Android nog niet klaar voor dual en quadcore processors”

Intel verwijt de andere chipmakers dat deze te weinig doen aan het optimaliseren van hun multi-core processors voor Android. Deze verwijten komen nu Intel zelf de smartphonemarkt op wilt gaan met haar singlecore Medfield Atom processor.

Nu Intel zelf de smartphonemarkt wilt betreden met haar Atomprocessor vond Intel-topman Mike Bell het tijd om zijn ongenoegen over de huidige dual- en quadcoreprocessors naar buiten te brengen. Volgens Bell steken de andere chipmakers te weinig aandacht in het optimaliseren van Android voor multicore processors.

De nieuwe Intelprocessor is een singlecore processor waarbij nVidia, Qualcomm en Samsung allemaal met quadcore processors op de markt zitten. Hierbij is het grote verschil dat de mobiele processor van Intel draait op een x86 structuur, die ook in laptops en desktop PC’s terugkomen, en de andere op een ARM-structuur. Bell beweert dat de `thread scheduler` van Android nog niet klaar is voor multicore processors. De `thread scheduler` bepaalt de volgorde en de prioriteit van ieder proces dat de processor vervolgens uitvoert. Enkele essentiële onderdelen om de processen goed te verdelen ontbreken en singlecore processen eisen teveel aandacht op. Intel richt haar aandacht dan ook op het optimaliseren van Android voor multicore processors voordat het komt met een dualcore of quadcore processor.

Bell heeft ook beweerd dat enkele interne testen binnen Intel lieten zien dat vele multicore implementaties langzamer draaiden dan singlecore chips. Hierbij liet de topman niet los om welke specifieke chips het ging. Ook het effectief aan- en uitzetten van de cores kan volgens Bell beter om zo energie te besparen. Bell vind de voordelen van meerdere cores op een processor nu nog vaak ver te zoeken. “I’ve taken a look at the multiple core implementations in the market, and frankly, in a thermal and/or power constrained environment – what has been implemented – it isn’t obvious to me you really get the advantage for the size and the cost of what’s going into that part,” hierin zegt Bell dat hij in de huidige multicore implementaties geen thermische (vaak gerelateerd aan accuduur) of prestatievoordelen ziet. Hij twijfelt dan ook of het ’t geld waard is om een duurdere multicorechip te maken.

Volgens Bell is het dan ook belangrijk dat de chipmakers gaan werken aan het optimaliseren van de Androidsoftware voor multicores. Dit zou meer prestatiewinst moeten opleveren dan het bijplaatsen van meer processorkernen.

Intel: Android nog niet klaar voor dual en quadcore processors

 

Bron: The Inquirer

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Dit zijn de beste high-endsmartphones van dit voorjaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters