Intel: “Android nog niet klaar voor dual en quadcore processors”

Intel verwijt de andere chipmakers dat deze te weinig doen aan het optimaliseren van hun multi-core processors voor Android. Deze verwijten komen nu Intel zelf de smartphonemarkt op wilt gaan met haar singlecore Medfield Atom processor.

Nu Intel zelf de smartphonemarkt wilt betreden met haar Atomprocessor vond Intel-topman Mike Bell het tijd om zijn ongenoegen over de huidige dual- en quadcoreprocessors naar buiten te brengen. Volgens Bell steken de andere chipmakers te weinig aandacht in het optimaliseren van Android voor multicore processors.

De nieuwe Intelprocessor is een singlecore processor waarbij nVidia, Qualcomm en Samsung allemaal met quadcore processors op de markt zitten. Hierbij is het grote verschil dat de mobiele processor van Intel draait op een x86 structuur, die ook in laptops en desktop PC’s terugkomen, en de andere op een ARM-structuur. Bell beweert dat de `thread scheduler` van Android nog niet klaar is voor multicore processors. De `thread scheduler` bepaalt de volgorde en de prioriteit van ieder proces dat de processor vervolgens uitvoert. Enkele essentiële onderdelen om de processen goed te verdelen ontbreken en singlecore processen eisen teveel aandacht op. Intel richt haar aandacht dan ook op het optimaliseren van Android voor multicore processors voordat het komt met een dualcore of quadcore processor.

Bell heeft ook beweerd dat enkele interne testen binnen Intel lieten zien dat vele multicore implementaties langzamer draaiden dan singlecore chips. Hierbij liet de topman niet los om welke specifieke chips het ging. Ook het effectief aan- en uitzetten van de cores kan volgens Bell beter om zo energie te besparen. Bell vind de voordelen van meerdere cores op een processor nu nog vaak ver te zoeken. “I’ve taken a look at the multiple core implementations in the market, and frankly, in a thermal and/or power constrained environment – what has been implemented – it isn’t obvious to me you really get the advantage for the size and the cost of what’s going into that part,” hierin zegt Bell dat hij in de huidige multicore implementaties geen thermische (vaak gerelateerd aan accuduur) of prestatievoordelen ziet. Hij twijfelt dan ook of het ’t geld waard is om een duurdere multicorechip te maken.

Volgens Bell is het dan ook belangrijk dat de chipmakers gaan werken aan het optimaliseren van de Androidsoftware voor multicores. Dit zou meer prestatiewinst moeten opleveren dan het bijplaatsen van meer processorkernen.

Intel: Android nog niet klaar voor dual en quadcore processors

 

Bron: The Inquirer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Rens van Koolwijk -

    Er staat in de een na laatste alinea, laatste zin een spelfout. Er staat geldvwaard terwijl er geld waard moet staan. Voor de rest een interessant artikel!

Samsung Dual Messenger

Dit brengt Android Oreo naar de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus lees verder

Android Oreo voor Nokia 8

Nokia’s smartphones hebben een feature waar de concurrentie enkel van kan dromen lees verder

Samsung Android Oreo

Samsung bevestigt wanneer Android Oreo naar smartphones komt lees verder

iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters