Intel CEO gaat met pensioen

Intel heeft bekend gemaakt dat haar CEO van mei 2013 met pensioen zal gaan. De chipfabrikant lijkt een nieuwe weg te willen inslaan aangezien het de mobiele slag lijkt mis te lopen.

Paul Otellini Intel CEO

Intel heeft het nieuws zelf via een persbericht naar buiten gebracht. De grootste chipfabrikant van de wereld laat in een persbericht weten dat na 40 jaar in dienst te zijn geweest bij Intel Paul Otellini in mei 2013 afstand zal gaan doen van zijn troon. Volgens Otellini zal hij hierna met pensioen gaan en als adviseur aanblijven bij Intel. Desondanks lijkt het erop dat Intel ook een andere koers wil bevaren nu het opzoek gaan naar een nieuwe CEO.

Intel heeft de afgelopen jaren de slag om mobieltjes en tablets flink gemist. Ondanks dat de fabrikant onder Otellini’s bewind de grootste is geworden in de PC-markt en in de server-markt, wist Intel nauwelijks te profiteren van de groei van smartphones en tablets. De mobiele chips waren veelal jaren vertraagd en ook de prestaties van deze chips wogen niet op tegen de energiezuinige architectuur van ARM.

Het lijkt er dan ook op dat Intel zich meer wil gaan richten op deze groeimarkt, daar waar de PC-markt al een paar jaar afneemt in omzet. Intel gaat de komende zes maanden op zoek naar een nieuwe CEO. Het bedrijf zal zowel intern als extern op jacht gaan naar de opvolger van Otellini.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters