Intel en Ericsson komen met een Mobile Internet Device

Intel heeft een nieuwe MID gepresteerd die voorzien is van een erg groot scherm en dankzij Ericsson ondersteuning bied aan alle gangbare draadloze technieken.

Het nog naamloze prototype is gebaseerd op de Lincroft-soc chip. Deze neiuwe chip combineert een gpu, een geheugencontroller en een video-encoder/decoder in één enkele chip waardoor ruimte wordt bespaard en ook de snelheid omhoog gaat van het apparaat. In idle-modus zou de Lincroft-chip tien keer minder stroom verstoken dan de huidige Atom-processor, een chip die momenteel in de meeste netbooks te vinden is. De Lincroft-chip wordt geplaatst naast een chip met codenaam Langwell. De Langwell-chip neemt de communicatie met de diverse modules voor draadloze netwerktechnieken voor zijn rekening. Het nieuwe Moorestown-platform zal onder andere wimax, wifi, gps, bluetooth en mobiele televisie ondersteunen. Het Ericsson zal in deze de hspa-chips aanleveren. Het bedrijf Option zal Intel de 3,5g-modules leveren.

Intel hoopt in 2009 of 2010 een eerste versie op de markt te kunnen brengen van dit apparaat. Prijzen zullen tussen de 600 en 1000 euro liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via