Intel en Nokia gaan samenwerken in het open source oFone-project

Processorfabrikant Intel en telefoonproducent Nokia zijn een nieuwe samenwerking aangegaan om een nieuw besturingssysteem te ontwikkelen waarvan de broncode geheel openbaar is. Dit nieuwe Linux-project is volledig open source en geruchten gaan dat Nokia hier een nieuwe smartphone op zal bouwen.

oFono

Nokia en Intel hebben gisteren bekendgemaakt dat ze gaan samenwerken in een open source project genaamd oFono. De twee marktleiders willen hiermee een nieuw besturingssysteem ontwikkelen voor de telecommarkt, waardoor bedrijven niet mee gebonden zijn aan dure licenties en andere kosten die komen kijken bij dergelijke software. Dankzij het open karakter van oFono kunnen bedrijven zelf bijdragen aan de ontwikkeling ervan en zo de software helemaal aanpassen naar hun smaak of het product waarop de software moet gaan draaien. De software is zo ontworpen dat deze op verschillende soorten hardware kan draaien, zoals een telefoonmast of normale telefoon.

Deze nieuwe open source-stap van Nokia past helemaal in de ontwikkeling van de producent om zich meer te gaan richten op open besturingssystemen zoals Symbian Foundation. De ontwikkeling van oFono zal waarschijnlijk niet zo hard gaan lopen als die van Symban Foundation, het is echter wel de bedoeling om het OS vooral in de zakelijke markt bekend te maken en om bedrijven er toe te zetten om de software op hun telecomapparatuur te gebruiken. Ontwikkelaars kunnen zich via de site aanmelden voor het nieuwe project.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Apple iphone 8

Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief lees verder

Google Pixel 3

‘LG gaat de Google Pixel 3 familie produceren’ lees verder

Samsung in China

Samsung in China: van marktleider tot kleine speler lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters