Intel en Nokia gaan samenwerken in het open source oFone-project

Processorfabrikant Intel en telefoonproducent Nokia zijn een nieuwe samenwerking aangegaan om een nieuw besturingssysteem te ontwikkelen waarvan de broncode geheel openbaar is. Dit nieuwe Linux-project is volledig open source en geruchten gaan dat Nokia hier een nieuwe smartphone op zal bouwen.

oFono

Nokia en Intel hebben gisteren bekendgemaakt dat ze gaan samenwerken in een open source project genaamd oFono. De twee marktleiders willen hiermee een nieuw besturingssysteem ontwikkelen voor de telecommarkt, waardoor bedrijven niet mee gebonden zijn aan dure licenties en andere kosten die komen kijken bij dergelijke software. Dankzij het open karakter van oFono kunnen bedrijven zelf bijdragen aan de ontwikkeling ervan en zo de software helemaal aanpassen naar hun smaak of het product waarop de software moet gaan draaien. De software is zo ontworpen dat deze op verschillende soorten hardware kan draaien, zoals een telefoonmast of normale telefoon.

Deze nieuwe open source-stap van Nokia past helemaal in de ontwikkeling van de producent om zich meer te gaan richten op open besturingssystemen zoals Symbian Foundation. De ontwikkeling van oFono zal waarschijnlijk niet zo hard gaan lopen als die van Symban Foundation, het is echter wel de bedoeling om het OS vooral in de zakelijke markt bekend te maken en om bedrijven er toe te zetten om de software op hun telecomapparatuur te gebruiken. Ontwikkelaars kunnen zich via de site aanmelden voor het nieuwe project.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters