Intel introduceert twee nieuwe Atom-processors

BARCELONA – Net als Qualcomm, heeft ook Intel nieuwe processors op het Mobile World Congress gepresenteerd. De quadcore Atom Processor Z3480 is gelanceerd, en Intel gaf details vrij over een nieuwe processor met codenaam Moorefield.

De Z3480 droeg codenaam Merrifield en klokt 2.13 GHz. De SoC ondersteunt 64-bit en biedt hogere rekenprestaties voor zowel mid- als highrangetoestellen. De processor ondersteunt achtercamerás tot een resolutie van 13 megapixels, en voorcamera’s tot 8 megapixels.

Intels andere processor, Moorefield, is nog in ontwikkeling. De fabrikant denkt dat deze in de tweede helft van dit jaar verschijnt in nieuwe toestellen. Met twee extra IA (Intel Architecture)-cores levert Moorefield 2,3 GHz aan rekenkracht. Ook de GPU is verbeterd en Moorefield is geoptimaliseerd voor Intels LTE-platform, de XMM 7260, die ook vandaag is gepresenteerd.

Samen met Ericsson zal Intel in Barcelona demonstreren dat gelijktijdige pieksnelheden van 300 MB per seconde downlink en 50 MB per seconde uplink worden behaald. Intel slaat tevens de handen ineen met McAfee om mobiele apparaten in de toekomst beter te beveiligen.

Bron: All About Phones

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via