Intel investeert veel geld in concurent van UMTS: WiMax

Intel heeft aangekondigd om volgend jaar een nieuw mobiel platform te gaan introduceren waarin WiMax al standaard ingebouwd zit. Het nieuwe platform wordt volgend jaar geïntroduceerd onder de naam Montevina.

Het gaat niet alleen om notebooks waarvan Intel vooral bekend van is. Het bedrijf ziet ook wel wat in de ultra-mobile pc’s (umpc’s) die sinds ongeveer een jaar op de markt zijn, een goed voorbeeld hiervan is de HTC Shift die deze standaard nog niet ingebouwd heeft. Intel zet fors in op WiMAX. Het bedrijf stopt veel geld in de Amerikaanse operators Sprint Nextel en Clearwire. De beide operators werken samen bij de opbouw van een WiMAX-netwerk. Ze zullen 5 miljard dollar spenderen om het netwerk in 2010 gereed te hebben. Volgens Intel CEO Paul Otellini zullen in 2008 150 miljoen Amerikanen van WiMAX gebruik kunnen maken. Dat zullen er 750 miljoen in 2010 zijn en 1,3 miljard in 2012.

Dankzij WiMAX kan een landelijk dekkend netwerk aangelegd worden dat overal voorziet in breedband internet. De snelheid van WiMAX is vergelijkbaar met ADSL waardoor het onderweg versturen van foto’s of het bekijken van beelden op een draagbaar apparaat geen enkel probleem is. Het nieuwe platform geeft computerfabrikantende keuze WiMAX in hun mobiele apparaten te stoppen.

1987482489_1999998500_intel_wimax 
Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters