Intel investeert veel geld in concurent van UMTS: WiMax

Intel heeft aangekondigd om volgend jaar een nieuw mobiel platform te gaan introduceren waarin WiMax al standaard ingebouwd zit. Het nieuwe platform wordt volgend jaar geïntroduceerd onder de naam Montevina.

Het gaat niet alleen om notebooks waarvan Intel vooral bekend van is. Het bedrijf ziet ook wel wat in de ultra-mobile pc’s (umpc’s) die sinds ongeveer een jaar op de markt zijn, een goed voorbeeld hiervan is de HTC Shift die deze standaard nog niet ingebouwd heeft. Intel zet fors in op WiMAX. Het bedrijf stopt veel geld in de Amerikaanse operators Sprint Nextel en Clearwire. De beide operators werken samen bij de opbouw van een WiMAX-netwerk. Ze zullen 5 miljard dollar spenderen om het netwerk in 2010 gereed te hebben. Volgens Intel CEO Paul Otellini zullen in 2008 150 miljoen Amerikanen van WiMAX gebruik kunnen maken. Dat zullen er 750 miljoen in 2010 zijn en 1,3 miljard in 2012.

Dankzij WiMAX kan een landelijk dekkend netwerk aangelegd worden dat overal voorziet in breedband internet. De snelheid van WiMAX is vergelijkbaar met ADSL waardoor het onderweg versturen van foto’s of het bekijken van beelden op een draagbaar apparaat geen enkel probleem is. Het nieuwe platform geeft computerfabrikantende keuze WiMAX in hun mobiele apparaten te stoppen.

1987482489_1999998500_intel_wimax 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung flexibel display

Samsung onthult echt flexibel display lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Android Go

Android Go: besturingssysteem voor opkomende markten lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters