Intel komt met een 1.87GHz dual-core Atom processor

De grootste producent van processor chips Intel komt nog dit jaar met een 1.87GHz dual-core Atom processors. Naar verluid wil HTC één van de eerste producenten zijn die gebruik gaat maken van deze chip.

Volgens onbevestigde berichten gaat smartphonemaker HTC samenwerken met Intel bij de ontwikkeling van een Mobile Internet Device (MID) op basis van de Intel Atom-chip. Nu er een roadmap is uitgelekt van deze nieuwe Intel processors lijkt het een stuk waarschijnlijker dat HTC echt met een MID toestel zal komen op deze Intel chip. Een MID is een draagbare computer met een scherm van 7,5 inch, die voornamelijk bedoeld is om te internetten.

Afbeelding mid 

De goedkoopste versie, de 1.6 versie, zal op 29 dollar komen per stuk. Je moet dan wel 1000 stuks tegelijk kopen om deze voordeel optie te krijgen. Echter is dit een relatief laag bedrag voor een chip en het is dan ook erg betaalbaar voor een producent als HTC om dit in zijn toestellen te verwerken. De chip heeft een oppervlak van minder dan 25 vierkante millimeter, waardoor het Intel’s kleinste en energiezuinigste processor ooit is. De Atom-chip is bedoeld voor apparaten die voor een lage prijs zullen worden aangeboden.

intel-atom-roadmap 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung flexibel display

Samsung onthult echt flexibel display lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Android Go

Android Go: besturingssysteem voor opkomende markten lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters