Intel koopt Infineon's wireless-afdeling voor 1,4 miljard dollar

Het is eindelijk officieel: Intel zal de wireless-afdeling van Infineon, die verantwoordelijk is voor netwerk-chips voor telefoons, overnemen. Hiermee wil Intel haar eigen mobiele platformen gaan bakken, waar het bedrijf een investering van 1,4 miljard dollar voor over had.

Intel chips

Geruchten waren er al tijden, maar nu is de overname van Infineon’s wireless-afdeling door Intel dan ook echt officieel. Hoewel de overdracht pas begin 2011 afgerond zal zijn, is het wel duidelijk dat hij doorgaat. Dat is overigens een flinke investering geweest van Intel: de chipfabrikant telde maar liefst 1,4 miljard dollar neer voor de overname.

De precieze motieven voor de overname zijn niet bekend. Er waren geruchten dat Intel de 3G-chips van Infineon voor minder geld in combinatie met haar eigen Atom-processoren wil verkopen, wat wellicht het geval is. Waarschijnlijker is echter dat Intel zelf complete platforms wil maken voor telefoons, met uiteraard haar eigen Atom-chips erin. Zo zou Intel de directe concurrentie aangaan met bedrijven als Qualcomm en Texas Instruments, die met hun Snapdragon- en Omap-platforms een groot deel van de huidige smartphonemarkt van hun chips voorzien. Indirect verhit het bedrijf daarmee ook de concurrentie met ARM, want de meeste chipsets van grote bedrijven zijn voorzien van een ARM-kern, wat uiteraard niet het geval is bij de exemplaren van Intel.

Echte gevolgen voor de smartphonemarkt van deze ontwikkeling zullen we pas over een aantal jaar merken, aangezien Intel die tijd zeker nodig zal hebben om de transactie af te ronden, alles op een rijtje te krijgen en de chipsets te gaan ontwikkelen.

Bron: Into Mobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters