Intel koopt Infineon's wireless-afdeling voor 1,4 miljard dollar

Het is eindelijk officieel: Intel zal de wireless-afdeling van Infineon, die verantwoordelijk is voor netwerk-chips voor telefoons, overnemen. Hiermee wil Intel haar eigen mobiele platformen gaan bakken, waar het bedrijf een investering van 1,4 miljard dollar voor over had.

Intel chips

Geruchten waren er al tijden, maar nu is de overname van Infineon’s wireless-afdeling door Intel dan ook echt officieel. Hoewel de overdracht pas begin 2011 afgerond zal zijn, is het wel duidelijk dat hij doorgaat. Dat is overigens een flinke investering geweest van Intel: de chipfabrikant telde maar liefst 1,4 miljard dollar neer voor de overname.

De precieze motieven voor de overname zijn niet bekend. Er waren geruchten dat Intel de 3G-chips van Infineon voor minder geld in combinatie met haar eigen Atom-processoren wil verkopen, wat wellicht het geval is. Waarschijnlijker is echter dat Intel zelf complete platforms wil maken voor telefoons, met uiteraard haar eigen Atom-chips erin. Zo zou Intel de directe concurrentie aangaan met bedrijven als Qualcomm en Texas Instruments, die met hun Snapdragon- en Omap-platforms een groot deel van de huidige smartphonemarkt van hun chips voorzien. Indirect verhit het bedrijf daarmee ook de concurrentie met ARM, want de meeste chipsets van grote bedrijven zijn voorzien van een ARM-kern, wat uiteraard niet het geval is bij de exemplaren van Intel.

Echte gevolgen voor de smartphonemarkt van deze ontwikkeling zullen we pas over een aantal jaar merken, aangezien Intel die tijd zeker nodig zal hebben om de transactie af te ronden, alles op een rijtje te krijgen en de chipsets te gaan ontwikkelen.

Bron: Into Mobile

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters