Intel koopt Infineon's wireless-afdeling voor 1,4 miljard dollar

Het is eindelijk officieel: Intel zal de wireless-afdeling van Infineon, die verantwoordelijk is voor netwerk-chips voor telefoons, overnemen. Hiermee wil Intel haar eigen mobiele platformen gaan bakken, waar het bedrijf een investering van 1,4 miljard dollar voor over had.

Intel chips

Geruchten waren er al tijden, maar nu is de overname van Infineon’s wireless-afdeling door Intel dan ook echt officieel. Hoewel de overdracht pas begin 2011 afgerond zal zijn, is het wel duidelijk dat hij doorgaat. Dat is overigens een flinke investering geweest van Intel: de chipfabrikant telde maar liefst 1,4 miljard dollar neer voor de overname.

De precieze motieven voor de overname zijn niet bekend. Er waren geruchten dat Intel de 3G-chips van Infineon voor minder geld in combinatie met haar eigen Atom-processoren wil verkopen, wat wellicht het geval is. Waarschijnlijker is echter dat Intel zelf complete platforms wil maken voor telefoons, met uiteraard haar eigen Atom-chips erin. Zo zou Intel de directe concurrentie aangaan met bedrijven als Qualcomm en Texas Instruments, die met hun Snapdragon- en Omap-platforms een groot deel van de huidige smartphonemarkt van hun chips voorzien. Indirect verhit het bedrijf daarmee ook de concurrentie met ARM, want de meeste chipsets van grote bedrijven zijn voorzien van een ARM-kern, wat uiteraard niet het geval is bij de exemplaren van Intel.

Echte gevolgen voor de smartphonemarkt van deze ontwikkeling zullen we pas over een aantal jaar merken, aangezien Intel die tijd zeker nodig zal hebben om de transactie af te ronden, alles op een rijtje te krijgen en de chipsets te gaan ontwikkelen.

Bron: Into Mobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters