Intel: “Medfield-processor moet ook in Windows Phone en iPhone terecht gaan komen”

Een topman van Intel heeft tijdens een interview gezegd dat de fabrikant in gesprek is met ondermeer Microsoft en Apple om haar nieuwe Medfield-processor te slijten voor het iOS en Windows Phone. De fabrikant heeft dan ook grote ambities met haar nieuwe mobiele processor.

Intel Medfield launch

In een interview met The Telegraph heeft Dave Whalen, vice president van Intel’s architecture group, gezegd dat de chipproducent met alle partijen in gesprek is om haar nieuwe Medfield-processor op te laten nemen in het assortiment. Ondermeer Motorola en Lenovo hebben al toegezegd dat ze gebruik gaan maken van de nieuwe chip, maar de ambities van Intel zijn groter.

Volgens Whalen heeft Intel ook al gesproken met Apple om gebruik te maken van de nieuwe processor in haar iPhone en iPad. De kans dat Apple overstag zal gaan is klein, dit aangezien de fabrikant duizenden medewerkers in dienst heeft om haar eigen Apple-processors door te ontwikkelen die momenteel al in de iPad, iPhone en iPod Touch bromt. Ook Windows Phone zou de chip moeten gaan gebruiken, aldus Intel. Gesprekken met Microsoft worden inmiddels ook al gevoerd.

Fabrikant LG heeft al twee prototypes op basis van de Medfield-processor. De fabrikant lijkt echter geen haast te maken met het introduceren van een productiemodel op basis van de nieuwe chipset. Volgens een topman van LG is nog niets definitief omtrent de samenwerking tussen Intel en LG. Hierdoor lijkt de kans niet groot dat LG nog dit jaar haar eerste smartphone op basis van Medfield zal gaan introduceren.

Whalen wist in het interview met The Telegraph ook te melden dat hij meent dat dualcore-processor voor Android momenteel onnodig veel energie slurpen en relatief weinig prestatiewinst behalen. De Medfield-chip van Intel is singlecore maar beschikt wel over Hyperthreading techniek waardoor hij efficiënter en sneller zou zijn dan dualcore-processors van ARM, aldus Whalen.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters