Intel Merrifield wordt opvolger Medfield op 22nm

Volgens een gelekte slide zal de huidige Medfield-processor van Intel, bedoeld voor telefoons, in de toekomst opgevolgd worden door een platform genaamd Merrifield. De kern van die SoC zal met een 22nm-proces gemaakt worden.

Dezelfde transistors van 22nm gebruikt Intel in computerchips voor de Ivy Bridge-architectuur. De kleinste transistor die je nu in een telefoon kunt vinden is 28nm en daar gaat deze Merrifield dus een aantal nanometer onder zitten. Dat zorgt ervoor dat de stroom minder afstand moet afleggen en dus minder weerstand te verduren krijgt, waardoor de hele processor efficiënter is. En daarnaast is een dergelijke chip natuurlijk kleiner.

Hoewel op de gelekte slide waar de info vandaan komt geen data genoemd staan, meldt de bron dat de volgende belangrijke Intel SoC in 2013 op de markt komt. Het zal hoogstwaarschijnlijk om een dualcoremodel gaan.

Intel probeert al een tijdje voet aan de grond te krijgen in de smartphonewereld. Waar een groot deel van de PC’s uitgerust is met een Intelprocessor, overheerst de architectuur van ARM de smartphonewereld. De eerste stap die Intel gezet heeft is de Medfield SoC, die inmiddels in een aantal smartphones van wat onbekendere smartphonefabrikanten, waaronder Lenovo, te vinden is. Naast Lenovo hoort ook onder andere Motorola tot de launchpartners van Intel, maar een eerste telefoon blijft nog uit van Motorola.

Intel Atom mobile roadmap

 

Bron: Androidcommunity

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. robnas -

    "Dat zorgt ervoor dat de stroom minder afstand moet afleggen en dus minder weerstand te verduren krijgt,"
    Volgens mij heeft dat niet direct iets met de weerstand te maken, de lijntjes worden ook dunner, dus meer weerstand. Een betere verklaring is volgens mij het oppervlak/grootte van de transistor en daardoor de benodigde hoeveelheid energie die nodig is de transistor te laten schakelen.

iPhone 6 toestellen

Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

iPhone 8 ontwerp

Helaas: nieuwe iPhones worden trager dan de concurrentie lees verder

iPad

Vijf iOS 11 functies die Apple van Android heeft gepakt lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

EU

Vanaf 15 juni geen roamingkosten meer: hier moet je op letten lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters