Intel Merrifield wordt opvolger Medfield op 22nm

Volgens een gelekte slide zal de huidige Medfield-processor van Intel, bedoeld voor telefoons, in de toekomst opgevolgd worden door een platform genaamd Merrifield. De kern van die SoC zal met een 22nm-proces gemaakt worden.

Dezelfde transistors van 22nm gebruikt Intel in computerchips voor de Ivy Bridge-architectuur. De kleinste transistor die je nu in een telefoon kunt vinden is 28nm en daar gaat deze Merrifield dus een aantal nanometer onder zitten. Dat zorgt ervoor dat de stroom minder afstand moet afleggen en dus minder weerstand te verduren krijgt, waardoor de hele processor efficiënter is. En daarnaast is een dergelijke chip natuurlijk kleiner.

Hoewel op de gelekte slide waar de info vandaan komt geen data genoemd staan, meldt de bron dat de volgende belangrijke Intel SoC in 2013 op de markt komt. Het zal hoogstwaarschijnlijk om een dualcoremodel gaan.

Intel probeert al een tijdje voet aan de grond te krijgen in de smartphonewereld. Waar een groot deel van de PC’s uitgerust is met een Intelprocessor, overheerst de architectuur van ARM de smartphonewereld. De eerste stap die Intel gezet heeft is de Medfield SoC, die inmiddels in een aantal smartphones van wat onbekendere smartphonefabrikanten, waaronder Lenovo, te vinden is. Naast Lenovo hoort ook onder andere Motorola tot de launchpartners van Intel, maar een eerste telefoon blijft nog uit van Motorola.

Intel Atom mobile roadmap

 

Bron: Androidcommunity

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters