Intel Merrifield wordt opvolger Medfield op 22nm

Volgens een gelekte slide zal de huidige Medfield-processor van Intel, bedoeld voor telefoons, in de toekomst opgevolgd worden door een platform genaamd Merrifield. De kern van die SoC zal met een 22nm-proces gemaakt worden.

Dezelfde transistors van 22nm gebruikt Intel in computerchips voor de Ivy Bridge-architectuur. De kleinste transistor die je nu in een telefoon kunt vinden is 28nm en daar gaat deze Merrifield dus een aantal nanometer onder zitten. Dat zorgt ervoor dat de stroom minder afstand moet afleggen en dus minder weerstand te verduren krijgt, waardoor de hele processor efficiënter is. En daarnaast is een dergelijke chip natuurlijk kleiner.

Hoewel op de gelekte slide waar de info vandaan komt geen data genoemd staan, meldt de bron dat de volgende belangrijke Intel SoC in 2013 op de markt komt. Het zal hoogstwaarschijnlijk om een dualcoremodel gaan.

Intel probeert al een tijdje voet aan de grond te krijgen in de smartphonewereld. Waar een groot deel van de PC’s uitgerust is met een Intelprocessor, overheerst de architectuur van ARM de smartphonewereld. De eerste stap die Intel gezet heeft is de Medfield SoC, die inmiddels in een aantal smartphones van wat onbekendere smartphonefabrikanten, waaronder Lenovo, te vinden is. Naast Lenovo hoort ook onder andere Motorola tot de launchpartners van Intel, maar een eerste telefoon blijft nog uit van Motorola.

Intel Atom mobile roadmap

 

Bron: Androidcommunity

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. robnas -

    "Dat zorgt ervoor dat de stroom minder afstand moet afleggen en dus minder weerstand te verduren krijgt,"
    Volgens mij heeft dat niet direct iets met de weerstand te maken, de lijntjes worden ook dunner, dus meer weerstand. Een betere verklaring is volgens mij het oppervlak/grootte van de transistor en daardoor de benodigde hoeveelheid energie die nodig is de transistor te laten schakelen.

Steve Jobs innovatie

Apple na Steve Jobs: waar blijft de grote innovatie? lees verder

Project Ara

Modulaire smartphone: Google’s Project Ara is springlevend dankzij Facebook lees verder

ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

Bixby Voice

Samsung Galaxy S8: waar blijft Bixby Voice? lees verder

Facetime

Elf verborgen iOS 11 features die je moet proberen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters