'Intel overweegt ARM-chips te gaan maken voor Apple'

Volgens Reuters zijn Intel en Apple in gesprek met elkaar om samen chips te ontwerpen en te fabriceren voor de populaire apparaatjes van Apple. Intel zou dan ARM-chips gaan fabriceren voor Apple en zo haar eigen X86-chips ondermijnen.

Apple A6X

In een artikel over de zoektocht naar een nieuwe CEO voor Intel wijst Reuters erop dat een belangrijke taak voor de nieuwe CEO zal worden om een chip fabricage deal te sluiten met Apple. Volgens Reuters is Intel er alles aan gelegen om chips te gaan fabriceren voor Apple aangezien deze fabrikant ’s werelds grootste afnemer is van chips en andere elektronica. Intel heeft dan ook al gesprekken gevoerd met managers van Apple om een eventuele deal tot stand te brengen.

Mocht Intel inderdaad chips gaan produceren voor Apple, dan lijkt Apple haar eigen chipproductie te ondermijnen. Intel probeert met man en macht haar X86-chips in mobieltjes en tablets te verwerken, maar fabrikanten lijken hier maar mondjesmaat in mee te willen gaan. De chips van Intel zouden wel krachtig genoeg zijn, maar tegelijkertijd niet zo zuinig zijn voor de batterij als een ARM-chip. Apple gebruikt dan ook voor al haar iOS-apparaten zelf ontwikkelde ARM-chips en naar verluid wil de fabrikant in de toekomst ook dergelijke chips gaan gebruiken voor haar Macbooks om zo de batterijduur aanzienlijk te verbeteren.

Intel zal dan samen met TSMC de productie voor Apple’s eigen ARM-chips op zich gaan nemen en zo miljarden innen bij Apple. Tot nog toe worden de chips van Apple door ondermeer Samsung en TSMC gemaakt. Echter gaat het gerucht dat Apple niet meer afhankelijk wil zijn van haar grootste concurrent Samsung en daarom zou het langzaam maar zeker haar productie over willen hevelen naar andere bedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Apple vs Android

Android toestellen vertonen twee keer zo vaak kuren als iPhones lees verder

iOS 11 iPhones iPads

Deze iPhones en iPads krijgen 19 september iOS 11 lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters