Intel stopt met productie van processoren voor smartphones

Processor-gigant Intel stopt met de productie van processoren voor de smartphone. Ze hadden twee series smartphone-processoren, de Broxton en de opvolger SoFIA, voor beide series stoppen ze met de productie. Tijdens de kwartaalcijfers maakte ze bekend dat het niet goed gaat met de markt van pc’s en hierdoor gaan stoppen met de productie van mobiele chipsets.

IntelEr zijn twee varianten mobiele chipsets de Broxton en SoFIA. De Broxton chipset was in ontwikkeling voor krachtige smartphones en tablets. De SoFIA chipset werd geoptimaliseerd voor de goedkopere smartphones. Volgens bronnen heeft Intel last van de slechte economische markt van pc’s, waardoor ze gedwongen werden om te stoppen met de productie van mobiele chips. Tijdens de kwartaalcijfers maakte het bedrijf bekend dat ze 1200 banen gaan schrappen.

Mobiele chipset

Intel is op het gebied van processoren erg dominant in de ontwikkeling hiervan. Ze produceerde processoren voor desktops, laptops en datacentra. Binnen de markt van smartphone-processoren had Intel geen dominante rol in de ontwikkeling. Hier is ARM heer en meester en smartphone fabrikanten gebruiken chipontwerpen van ARM zoals, Apple, MediaTek, Qualcomm en Samsung.

 Tegenvallende prestatiesIntel

Waarom slaagde Intel er niet in om de mobiele markt van processoren te domineren? Dat komt omdat de chips van Intel eenvoudigweg niet goed genoeg presteerden. De chips waren qua performance net zo goed als de chipsets van Qualcomm, maar dit ging ten koste van bijvoorbeeld de energiezuinigheid. Het vreemde aan dit verhaal is dat ze genoeg kennis en kunde hebben om te domineren op de markt van desktops, pc’s en datacentra, maar ze wisten niet te domineren op de mobiele chipmarkt.

 Nieuwe technologieën

Na jaren geïnvesteerd te hebben in de mobile chipmarkt, stoppen ze hiermee. Ze willen de concurrentie niet meer aangaan met ARM en gaan zich focussen op nieuwe technologieën zoals 5G, datacentra, geheugen, Internet of Things en de markt van pc’s en desktops.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters