'Intel uit op mobiele chip-afdeling van Infineon'

Intel gaat als we de geruchten mogen geloven de afdeling die chips voor mobiele telefoons maakt van Infineon overnemen. Infineon zou dit eigenlijk niet willen, maar tegenvallende resultaten zouden het bedrijf dwingen dit toch te doen.

Infineon chip

Intel is één van de grootste chipfabrikanten ter wereld, maar in de mobiele chipmarkt zijn ze eigenlijk niet veel. Volgens geruchten wil het bedrijf daar heel graag verandering in brengen en zou Intel erop uit zijn om de mobiele toko van een andere grote chipmaker, namelijk Infineon, over te nemen. Hoewel de geruchten niet zeggen dat de deal ook echt doorgaat, zou Infineon wel geneigd zijn om de divisie af te staan aan Intel. De resultaten van de afgelopen tijd vallen namelijk een beetje tegen en dit zet wat meer druk op de afdeling van Infineon, hoewel het bedrijf de afdeling eigenlijk niet wil afstaan omdat het één van de belangrijkste delen van Infineon is.

De interesses van Intel zouden misschien niet helemaal zuivere koek zijn. Infineon maakt momenteel namelijk 3G-chipsets voor veel belangrijke toestellen, waaronder de iPhone. Naast het feit dat Intel hiermee meteen een goede positie in de markt zou hebben, gaan er ook geruchten dat Intel de nieuwe business wil gebruiken om haar eigen processoren te verkopen. Het bedrijf zou korting geven op de 3G-chips voor elk toestel dat op haar eigen Atom-processoren gebaseerd is, waardoor oneerlijke concurrentie kan ontstaan. Noch Intel noch Infinion wil trouwens uitspraken doen over het gerucht.

Bron: Electronista

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters