'Intel uit op mobiele chip-afdeling van Infineon'

Intel gaat als we de geruchten mogen geloven de afdeling die chips voor mobiele telefoons maakt van Infineon overnemen. Infineon zou dit eigenlijk niet willen, maar tegenvallende resultaten zouden het bedrijf dwingen dit toch te doen.

Infineon chip

Intel is één van de grootste chipfabrikanten ter wereld, maar in de mobiele chipmarkt zijn ze eigenlijk niet veel. Volgens geruchten wil het bedrijf daar heel graag verandering in brengen en zou Intel erop uit zijn om de mobiele toko van een andere grote chipmaker, namelijk Infineon, over te nemen. Hoewel de geruchten niet zeggen dat de deal ook echt doorgaat, zou Infineon wel geneigd zijn om de divisie af te staan aan Intel. De resultaten van de afgelopen tijd vallen namelijk een beetje tegen en dit zet wat meer druk op de afdeling van Infineon, hoewel het bedrijf de afdeling eigenlijk niet wil afstaan omdat het één van de belangrijkste delen van Infineon is.

De interesses van Intel zouden misschien niet helemaal zuivere koek zijn. Infineon maakt momenteel namelijk 3G-chipsets voor veel belangrijke toestellen, waaronder de iPhone. Naast het feit dat Intel hiermee meteen een goede positie in de markt zou hebben, gaan er ook geruchten dat Intel de nieuwe business wil gebruiken om haar eigen processoren te verkopen. Het bedrijf zou korting geven op de 3G-chips voor elk toestel dat op haar eigen Atom-processoren gebaseerd is, waardoor oneerlijke concurrentie kan ontstaan. Noch Intel noch Infinion wil trouwens uitspraken doen over het gerucht.

Bron: Electronista

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters