Intel vreest dat het niets meer wordt met Meego

Het mobiele besturingssysteem MeeGo bestond uit twee gefuseerde besturingssystemen: Maemo van Nokia en Moblin van Intel. Nu Nokia Windows Phone 7 op zijn mobieltjes gaat zetten, vreest Intel dat het niks meer wordt met MeeGo.

Nokia Meego

De samenwerking tussen Intel en Nokia om MeeGo te maken dateert van precies een jaar geleden. Op het Mobile World Congress 2010 werd MeeGo aangekondigd. Er werd ook gezegd dat de eerste Nokia-telefoon met MeeGo in het tweede kwartaal van 2010 zou uitkomen, maar tot op heden is dat toestel nog nergens gesignaleerd. Intel vreest dat er nooit meer een toestel met MeeGo zal worden uitgebracht, wat slecht nieuws is voor de chipfabrikant, die via de MeeGo-telefoons en -tablets zijn Atom chip wilde verkopen.

Nokia heeft nu Windows Phone 7 omarmd als het mobiele OS van de toekomst. Symbian wordt uitgefaseerd en MeeGo doet alleen nog dienst voor testdoeleinden. Inmiddels lijkt ook duidelijk waarom de Nokia N9 met MeeGo nooit is uitgekomen. Dit toestel, met uitschuifbaar qwerty-toetsenbord, zou door de telco’s zijn afgekeurd. Ze vertrouwden de bouwkwaliteit van het toestel niet; het toetsenbord zat niet goed genoeg vast. Het scharniermechanisme zou falen, vreesden de telefoonmaatschappijen. Exit N9 dus.

Een opvallende uitleg, want dezelfde scharnierwijze is ingebouwd bij de N97 en de E7 en over die toestellen worden geen klachten gehoord op dat punt. Overigens gaan nu geruchten dat er wel een N9-01 zal uitkomen, zonder toetsenbord. Of die MeeGo aan boord heeft, is uiterst onzeker. Het hele toestel is trouwens onzeker.

Een bron heeft aan TechCrunch verteld dat Nokia de N9-01 heeft laten ontwerpen door een mini-team van slechts drie ontwerpers. Nieuwe toestellen van Nokia worden doorgaans door teams van honderden ontwerpers gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Jammer -

    Klopt niet echt…..de schuifmechanismes van nokia worden doorgaans geroemd als de beste op de markt. Over de HTC Desire Z kwamen bijvoorbeeld wel veel klachten dat als je het toestel ondersteboven houdt, het toetsen bord terugklapt. Het probleem van krassen op de cameralens werd veroorzaakt door de lensprotector en had niks te maken met het uitschuifbare toetsenbord

  2. Fuzzillogic -

    En daar ging de voorlopig laatste kans op een OS dat werkelijk een brug had kunnen slaan tussen desktop en mobiel gebruik. In plaats daarvan krijgen we een mobile-only OS terug dat qua geslotenheid goed kan meekomen met iOS.

    Jammer ook weer dat de telco's zo'n enorme factor zijn. En dat allemaal vanwege de smerige koppelverkoop van mobieltjes en abonnementen.

    De blackberry-drukkende scholieren en de iphone-tastende hipsters zullen het zich niet realiseren, maar deze week was een zeer slechte voor de technische ontwikkeling van het concept "mobieltje".

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters