Intel vreest dat het niets meer wordt met Meego

Het mobiele besturingssysteem MeeGo bestond uit twee gefuseerde besturingssystemen: Maemo van Nokia en Moblin van Intel. Nu Nokia Windows Phone 7 op zijn mobieltjes gaat zetten, vreest Intel dat het niks meer wordt met MeeGo.

Nokia Meego

De samenwerking tussen Intel en Nokia om MeeGo te maken dateert van precies een jaar geleden. Op het Mobile World Congress 2010 werd MeeGo aangekondigd. Er werd ook gezegd dat de eerste Nokia-telefoon met MeeGo in het tweede kwartaal van 2010 zou uitkomen, maar tot op heden is dat toestel nog nergens gesignaleerd. Intel vreest dat er nooit meer een toestel met MeeGo zal worden uitgebracht, wat slecht nieuws is voor de chipfabrikant, die via de MeeGo-telefoons en -tablets zijn Atom chip wilde verkopen.

Nokia heeft nu Windows Phone 7 omarmd als het mobiele OS van de toekomst. Symbian wordt uitgefaseerd en MeeGo doet alleen nog dienst voor testdoeleinden. Inmiddels lijkt ook duidelijk waarom de Nokia N9 met MeeGo nooit is uitgekomen. Dit toestel, met uitschuifbaar qwerty-toetsenbord, zou door de telco’s zijn afgekeurd. Ze vertrouwden de bouwkwaliteit van het toestel niet; het toetsenbord zat niet goed genoeg vast. Het scharniermechanisme zou falen, vreesden de telefoonmaatschappijen. Exit N9 dus.

Een opvallende uitleg, want dezelfde scharnierwijze is ingebouwd bij de N97 en de E7 en over die toestellen worden geen klachten gehoord op dat punt. Overigens gaan nu geruchten dat er wel een N9-01 zal uitkomen, zonder toetsenbord. Of die MeeGo aan boord heeft, is uiterst onzeker. Het hele toestel is trouwens onzeker.

Een bron heeft aan TechCrunch verteld dat Nokia de N9-01 heeft laten ontwerpen door een mini-team van slechts drie ontwerpers. Nieuwe toestellen van Nokia worden doorgaans door teams van honderden ontwerpers gemaakt.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters