Intel werkt aan mobiele chip met 48 kernen

Intel werkt aan een mobiele chip met 48 kernen, meldt Computerworld. De snelste smartphones die er bestaan hebben er momenteel vier.

Intel werkt aan mobiele chip met 48 kernen schermafbeelding 2012 10 31 om 231353

De 48-kernige CPU kan smartphones een heleboel computerkracht geven. Ook is zo’n chip goed voor zuinig batterijverbruik, aldus de researchers van Intel.

Computerworld verwacht dat de 48-kernige chip ergens in de komende vijf tot tien jaar zal worden geintroduceerd. In een laboratorium in Barcelona zijn researchers van Intel bezig om te kijken hoe ze zoveel kernen op een chip kunnen krijgen. Als dat eenmaal is gelukt, kunnen smartphones veel meer dan nu.

Het kan er zelfs toe leiden dat smartphones dezelfde rekenkracht bezitten als een desktopcomputer. Op die manier kan de mobiele telefoon alle computers en tablets in huis vervangen.

Het zal volgens een deskundige de computerwereld flink op zijn kop zetten als dit scenario werkelijkheid wordt.

De huidige chips voor smartphones zijn op ARM gebaseerd en komen nu met maximaal vier kernen, hoewel de Tegra 3 nog een vijfde heeft die voor de minder intensieve taken zorgdraagt als de vier krachtige kernen niet worden gebruikt. Dat scheelt batterijvermogen.

Intel heeft momenteel weinig tot niets in de melk te brokkelen op de mobiele markt. Er zijn wel wat smartphones met Intelprocessoren in de verkoop gegaan, maar vooralsnog heeft dat niet veel om het lijf. Maar achter de schermen wordt dus al gewerkt aan een hele nieuwe generatie chips.

Die nieuwe generatie chips stelt de telefoons in staat om op manieren met hun eigenaar te communiceren als nooit tevoren: op een natuurlijke wijze, meldt een hoge baas van intel. Waarschijnlijk via spraak dat dan een stuk beter werkt dan nu.

Voor de computer werkt Intel reeds aan een chip met meer dan 50 kernen, de Xeon Phi MIC. Die zullen voor een belangrijk deel in servers en datacentra worden gebriukt.

Bron: Eweek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Smartphone tegen isolement

Leerlingen in Den Haag krijgen smartphone tegen isolement lees verder

Qualcomm dieptecamera technologie

Qualcomm komt met nieuwe high def dieptecamera’s voor je smartphone lees verder

Smartphone kapot

Het lijkt erop dat toekomstige telefoons zichzelf repareren lees verder

smartphone

Smartphone voorlopig nog koning onder de consumentenelectronica lees verder

smartphone in houder

OM wil duidelijkheid na smartphone in houder-uitspraak lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Beter goed gejat? ‘Samsung Galaxy S9 krijgt iPhone 8-functie’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters