Intel wil smartphone-chipsets maken

Intel’s vice president Dadi Perlmutter heeft in een interview bekendgemaakt dat er in 2010 telefoons op de markt moeten komen welke gebruikmaken van een Intel-platform. Deze zou gebaseerd zijn op een Atom-core en op 32nm gebakken moeten worden.

Intel logoNa eerder al een mobiel besturingssysteem aan te kondigen, lijkt Intel ook qua hardware de telefoonmarkt te willen veroveren. In 2010 moet er al een telefoon uitgebracht worden welke gebaseerd is op een door Intel ontwikkeld platform. Deze gaat nu nog geschuild onder de codenaam “Moorestown”. Het platform is gebaseerd op een Atom-core en zal gebakken worden op 32nm. Over deze ambities bestaat nogal wat scepticisme. Volgens Intel-topman Dadi Perlmutter is dit logisch. Men is er bij Intel echter van overtuigd dat we in 2010 een telefoon kunnen kopen welke gebaseerd is op het Moorestown-platform.

Van het platform zelf is verder al het een en ander bekend. Moorestown is opgebouwd uit een 45nm Lincroft CPU-core, een 65-nm Langwell systeemcontroller, een “Evans Peak” 3G/Wi-Fi/WiMAX/Bluetooth-chip, en een “Briertown”-deel, wat verantwoordelijk is voor het oploaden van de batterij en batterijmanagement. De snelheid van de CPU is nog niet bekend. Wel zal er een turbo-mode op zitten, en wordt er verwacht dat de snelheid boven de 1GHz uit zal komen.

Naast deze ambitieuze plannen over een eerste smartphone-platform heeft Perlmutter ook verteld dat er een tweede platform aan zit te komen. Deze wordt “Medfield” genoemd en staat geplanned voor 2011. Volgens geruchten moet dit de basis zijn voor een echte Intel-smartphone. Het Moorestown-platform zou fungeren als tussenstation op weg naar een Intel-telefoon op basis van Medfield.

Bron: PC Mag

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters