Intel wil tabletmarkt veroveren met nieuwe processoren

Fabrikant Intel zal in 2012 met een nieuwe reeks processoren komen die speciaal gericht is op tablets. Hiermee hoopt Intel haar achterstand in de mobiele markt in te halen.

Volgens Digitimes is Intel momenteel druk bezig om een nieuwe reeks processoren te ontwikkelen die speciaal gericht zijn op tablets. Daar waar Intel marktleider is in processoren voor de computermarkt, heeft Intel amper voet aan wal kunnen zetten in de tablet- en smartphonemarkt. Chipontwikkelaar ARM is in deze sterk groeiende markt heer en meester. Zo maken Samsung, Apple, LG en Nvidia allemaal hun eigen processoren op basis van ARM architectuur. De zogenaamd system on a chip processoren hebben een geïntegreerde GPU en nemen daarnaast de rekenkracht voor hun rekening.

Intel heeft inmiddels ook zijn eigen core klaar voor de tabletmarkt en die zal volgen Digitimes een stuk zuiniger zijn dan de huidige cores van Intel en daardoor ook minder warmte afgeven. De processoren zullen waarschijnlijk door het leven gaan als de Medfield-cores, al is onduidelijk of deze gericht zijn op smartphones of op zowel smartphones als tablets. Halverwege 2012 moeten de cores van Intel beschikbaar zijn voor oem-producenten.

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters