Intel wil tabletmarkt veroveren met nieuwe processoren

Fabrikant Intel zal in 2012 met een nieuwe reeks processoren komen die speciaal gericht is op tablets. Hiermee hoopt Intel haar achterstand in de mobiele markt in te halen.

Volgens Digitimes is Intel momenteel druk bezig om een nieuwe reeks processoren te ontwikkelen die speciaal gericht zijn op tablets. Daar waar Intel marktleider is in processoren voor de computermarkt, heeft Intel amper voet aan wal kunnen zetten in de tablet- en smartphonemarkt. Chipontwikkelaar ARM is in deze sterk groeiende markt heer en meester. Zo maken Samsung, Apple, LG en Nvidia allemaal hun eigen processoren op basis van ARM architectuur. De zogenaamd system on a chip processoren hebben een geïntegreerde GPU en nemen daarnaast de rekenkracht voor hun rekening.

Intel heeft inmiddels ook zijn eigen core klaar voor de tabletmarkt en die zal volgen Digitimes een stuk zuiniger zijn dan de huidige cores van Intel en daardoor ook minder warmte afgeven. De processoren zullen waarschijnlijk door het leven gaan als de Medfield-cores, al is onduidelijk of deze gericht zijn op smartphones of op zowel smartphones als tablets. Halverwege 2012 moeten de cores van Intel beschikbaar zijn voor oem-producenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung flexibel display

Samsung onthult echt flexibel display lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Android Go

Android Go: besturingssysteem voor opkomende markten lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters