Intel zoekt met ZTE toegang tot mobiele markt

Processors van Intel zijn nog niet in mobiele telefoons te vinden, maar de chipbakker wil daar verandering in brengen. Door samen te werken met de Chinese telefoonmaker ZTE wil Intel zijn eerste mobiele telefoon met een Intel-chip op de markt brengen. Om te beginnen de Chinese markt.

intel atom

Bloomberg sprak twee mensen die het plan onthulden. Intel heeft een ontwerp gemaakt voor de telefoon, met zijn eigen Atom-microprocessor erin. ZTE gaat het toestel maken en verkopen in China. ZTE mag in Europa wat minder bekend zijn, het is wel een van de grootste telefoonproducenten ter wereld met vooral in thuisland China veel klandizie. ZTE is de op zeven na grootste telefoonmaker ter wereld.

Het plan is Intel ingegeven om toegang te krijgen tot de mobiele markt en de smartphone-productie. Daar is nu al veel geld te verdienen, maar chipbakkers van Texas Instruments, Qualcomm en Samsung – die op ARM-technologie zijn gebaseerd – zijn Intel voor geweest met hun mobiele chips die weinig energie van een smartphone vragen. Veel minder dan een Intelprocessor.

De financiële wereld zit met spanning te kijken naar de verrichtingen van Intel. ”De markt wacht echt op Intel’s eerste product” meldt een analist in het artikel van Bloomberg. De langverwachte Intelchip voor smartphones wordt al twee jaar verwacht.

Intel had lang zijn hoop gevestigd op Nokia, die samen met Intel MeeGo begon te ontwikkelen voor gebruik in telefoons waar een Intelchip in zou zitten. Inmiddels heeft Nokia dat plan grotendeels verlaten en is samenwerking gezocht met Microsoft, dat Windows Phone 7 gaat leveren op de nog altijd op ARM gebaseerde mobieltjes van Nokia.

Een officiële woordvoerster van Intel wilde niet vertellen over de deal met ZTE. Maar ze zei wel dat Intel vastbesloten is om de mobiele markt te bestormen middels samenwerkingen met partners. ”We zijn er alleen nog niet klaar voor om erover te praten.”

Bron: Businessweek, Bloomberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters