Intel zoekt met ZTE toegang tot mobiele markt

Processors van Intel zijn nog niet in mobiele telefoons te vinden, maar de chipbakker wil daar verandering in brengen. Door samen te werken met de Chinese telefoonmaker ZTE wil Intel zijn eerste mobiele telefoon met een Intel-chip op de markt brengen. Om te beginnen de Chinese markt.

intel atom

Bloomberg sprak twee mensen die het plan onthulden. Intel heeft een ontwerp gemaakt voor de telefoon, met zijn eigen Atom-microprocessor erin. ZTE gaat het toestel maken en verkopen in China. ZTE mag in Europa wat minder bekend zijn, het is wel een van de grootste telefoonproducenten ter wereld met vooral in thuisland China veel klandizie. ZTE is de op zeven na grootste telefoonmaker ter wereld.

Het plan is Intel ingegeven om toegang te krijgen tot de mobiele markt en de smartphone-productie. Daar is nu al veel geld te verdienen, maar chipbakkers van Texas Instruments, Qualcomm en Samsung – die op ARM-technologie zijn gebaseerd – zijn Intel voor geweest met hun mobiele chips die weinig energie van een smartphone vragen. Veel minder dan een Intelprocessor.

De financiële wereld zit met spanning te kijken naar de verrichtingen van Intel. ”De markt wacht echt op Intel’s eerste product” meldt een analist in het artikel van Bloomberg. De langverwachte Intelchip voor smartphones wordt al twee jaar verwacht.

Intel had lang zijn hoop gevestigd op Nokia, die samen met Intel MeeGo begon te ontwikkelen voor gebruik in telefoons waar een Intelchip in zou zitten. Inmiddels heeft Nokia dat plan grotendeels verlaten en is samenwerking gezocht met Microsoft, dat Windows Phone 7 gaat leveren op de nog altijd op ARM gebaseerde mobieltjes van Nokia.

Een officiële woordvoerster van Intel wilde niet vertellen over de deal met ZTE. Maar ze zei wel dat Intel vastbesloten is om de mobiele markt te bestormen middels samenwerkingen met partners. ”We zijn er alleen nog niet klaar voor om erover te praten.”

Bron: Businessweek, Bloomberg

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters