Intel's MeeGo en Samsung's LiMo gaan op in Tizen

Intel heeft bekendgemaakt dat het MeeGo-project is afgelopen. Het OS zal opgaan in Tizen. Daarnaast doekt Samsung zijn LiMo OS op en gaat het samen met Intel werken aan het nieuwe Tizen Linux OS.

Gisteren werd al het vermoeden opgeworpen dat Intel en Samsung wel eens konden gaan stoppen met hun eigen OS’en en wilden samenwerken. Inmiddels is de kogel door de kerk en is het Tizen project geboren.

Tizen zal een Linux OS worden dat beheerd wordt door de Linux Foundation en een paar belangengroepen zoals Intel en Samsung. Het OS zal HTML5-applicaties gaan voeren in plaats van native applicaties. Hiervoor is volgens de oud-topman van MeeGo gekozen omdat HTML5 goed om zou gaan met de capaciteit van de telefoon en het makkelijk is om er voor te ontwikkelen. Daarnaast zou HTML5 tegenwoordig zo krachtig zijn geworden dat er goede apps mee gemaakt kunnen worden. Tizen zal dan ook het eerste echte Web OS zijn dat van top tot teen op het internet gericht is.

Gelijktijdig met de bekendmaking van het nieuwe OS heeft Intel aangekondigd dat het inderdaad is gestopt met de ontwikkeling van MeeGo en al haar activiteiten gaat richten op Tizen. Ook Samsung zal actief gaan participeren in het project en stoppen met het ontwikkelen van LiMo. Samsung heeft nog geen beslissing genomen of ook Bada er aan moet gaan geloven. De eerste SDK van Tizen moet begin 2012 uitgebracht gaan worden voor ontwikkelaars.

Nokia laat ondertussen weten dat het de N9 zal blijven ondersteunen met software-updates. De fabrikant wil niet precies hoe lang het toestel updates tegemoet kan blijven zien.

Nokia N9

 

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters