Interessante features van de Nokia N9 uitgelicht

De Nokia N9 is al vrij uitgebreid in het nieuws geweest de laatste tijd, maar er zijn zeker nog feiten over het toestel die niet bekend zijn. ShootSpeak zette een aantal interessante weetjes op een rijtje.

Nokia N9-00

Men trapt af met het feit dat er geen mappen gemaakt kunnen worden op het beginscherm van de N9. En daarmee wordt uiteraard naar maar één van de drie schermen, namelijk het menu, gerefereerd. Er wordt echter wel aan de functie gewerkt en de eerste update van de N9 zal het maken van mappen als het goed is mogelijk maken.

Applicaties kunnen naast geminimaliseerd ook gesloten worden, ondanks het feit dat de N9 daar geen knoppen voor heeft. Dat gaat met een beweging, namelijk van boven naar beneden swipen met je vinger. Die functie kun je aan- en uitzetten in het menu.

De drie beginschermen en het lockscreen zijn alleen beschikbaar in portretmodus. Android wordt nog weleens bekritiseerd om deze beperking, maar MeeGo doet dus lekker mee.

De N9 kan wel flashfilmpjes in de videospeler afspelen, maar is niet in staat om diezelfde filmpjes in de browser af te spelen. Dat heeft er mee te maken dat er geen flash plugin voor de browser is.

Hoewel er een radio-ontvanger in de hardware van de N9 zit, is het niet mogelijk om radio te luisteren met het toestel. Voorlopig is er geen software voor en het schijnt een probleem te zijn om de headset als een antenne te gebruiken, wat gebruikelijk is bij andere smartphones.

Er zit een unieke camerasensor in de N9 met een aspectratio van 13:9. Daarmee kun je foto’s in een resolutie van 8 megapixels in een beeldverhouding van 4:3 schieten, en foto’s met een 7-megapixelresolutie in een beeldverhouding van 16:9 of 3:2. Dat betekent dat je minder fotoformaat verliest als je breedbeeldfoto’s schiet dan bij een telefoon met een gebruikelijke sensor.

Mogelijk wordt het homescreen van de telefoon een stukje opensource-software, zodat anderen dingen als widgets kunnen toevoegen aan de schermen.

De swipe-bewegingen om een applicatie te sluiten kunnen in games uitgezet worden, waardoor je niet per ongeluk tijdens het spelen de game kunt afsluiten. Dit moet wel door de ontwikkelaar ingebakken worden in de game.

De cameraarchitectuur van de telefoon is helemaal open. Dat betekent dat je met een beetje verstand van zaken de hele compressiebewerkingen uit de camera kunt slopen en zo RAW-foto’s met veel meer details kunt maken met de N9.

Bron: GSM Arena

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters