Intern document BlackBerry 10 toont meer informatie over het OS

CrackBerry heeft een intern document in handen gekregen van RIM waarin meer informatie over BlackBerry 10 in te zien is. Nieuwe screenshots van het platform onthullen nieuwe functionaliteiten van ondermeer het lockscreen en het delen van een scherm.

BlackBerry 10 screenshot

De site heeft middels meerdere berichten het document van RIM uit de doeken gedaan. Volgens Crackberry gaat het hier om een intern document dat de fabrikant gebruikt om partners op de hoogte te stellen van de functionaliteit van BlackBerry 10.

Uit de screenshots is op te maken hoe het lockscreen van het nieuwe OS eruit zal gaan zien. Op het lockscreen is naast de wallpaper vooral een flink aantal notificaties te zien van ondermeer afspraken, e-mail en social media. Daarnaast wordt ook de tijd weergegeven en de datum en tot slot kan ook de camera vanuit het scherm snel geactiveerd worden om zo foto’s gelijk te kunnen nemen. Wat verder opvalt is dat notificaties uitgevouwen kunnen worden om ze kort in te zien. Zo wordt als voorbeeld een e-mail weergegeven die vervolgens met een swype naar beneden uitgeklapt wordt om zo gedeeltelijk in te zien wat er in het bericht staat.

Een ander opvallend feitje uit het gelekte document is dat in de eerste foto onderaan de silhouetten te zien zijn van de BlackBerry London. De London zou de eerste BlackBerry 10-smartphone moeten gaan worden die eind dit jaar uit komt en wordt gekenmerkt door hoekige randen. Deze randen en het formaat van het toestel zijn eveneens terug te zien in het document.

Een andere opvallende functionaliteit die BlackBerry 10 mee zal gaan krijgen is de optie om het scherm van het toestel te delen met een andere BlackBerry 10-smartphone. Het scherm wordt via internet gedeeld met een collega en deze kan vervolgens precies mee kijken op je telefoon. Ook is de kaartinterface terug te zien in het document van RIM. De interface lijkt veel van Maemo, Nokia’s voorganger van MeeGo. Daarnaast is ook de e-mail app terug te zien en de Facebook en Twitter-applicaties.

Ondertussen zijn ook de namen van nieuwe BlackBerry 10-smartphones opgedoken in de Dev Alpha telefoon van BlackBerry. Ondermeer de namen Nevada, Winchester2, Colt, London, Blackforest, Nashville en Naples zijn in de telefoon terug te vinden.

BlackBerry 10 screenshot

 

BlackBerry 10 screenshot

 

BlackBerry 10 screenshot

 

BlackBerry 10 screenshot

 

Bron: Crackberry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Pokemon Go wedstrijd

Pokémon Go fotografie-wedstrijd van start: win mooie prijzen lees verder

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters