'Interne memo van Nokia lekt uit over nieuwe koers'

Verschillende websites hebben een interne memo van de nieuwe Nokia CEO toegespeeld gekregen die gericht was aan het personeel van de producent. De CEO laat geen spaan heel van de huidige koers van de producent en meent dat grote wijzigingen nodig zijn.

Stephen Elop

De website Engadget heeft van meerdere werknemers van Nokia een memo toegespeeld gekregen die de nieuwe Nokia CEO verstuurd had naar zijn personeel. In de memo gaat Stephan Elop vooral in op de huidige koers van het bedrijf waarbij hij geen spaan heel laat van het MeeGo-platform en Symbian. Zo lijkt Elop van mening te zijn dat MeeGo een doodgeboren kindje lijkt te zijn doordat de ontwikkeling veel te lang duurt. De CEO meent dat in dit tempo het OS slechts een enkel toestel dit jaar teweeg zal gaan brengen en dat ze daarmee bij langen na niet de strijd zullen gaan winnen.

Ook Symbian lijkt niet aan de eisen van de nieuwe CEO te voldoen. Zo meent Elop dat de ontwikkeling van het OS veel te traag is geweest en dat ontwikkelaars maar een harde dobber aan het systeem hebben. Volgens Elop bevind Nokia zich momenteel op een branded olie platform en moet het een duik in het diepe nemen om te overleven want anders zal het verbranden. Elop meent dan ook dat de concurrentie van zowel Apple als Google flink onderschat is de afgelopen jaren en dat de producent daar nog steeds geen oplossing voor heeft weten te vinden. Ook Chinese concurrenten weten in de low-end markt tegenwoordig zo snel een toestel in elkaar te zetten dat Nokia ook hiervoor niet wendbaar genoeg is om er adequaat op te kunnen reageren.

Onduidelijk is of het hier om een echte memo van Elop gaat, maar Engadget meent het van meerdere bronnen vernomen te hebben dat het inderdaad authentiek is. De gehele memo is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. fejth -

  Ondanks dit tegen-woord hoop ik echter wel stiekem een klein beetje dat Nokia deze weg inslaat.
  Het laatste nieuws dat de Nokia N9 gecanceld is voordat hij überhaupt uitgekomen is doet ook zoiets vermoeden.
  Richt je eerst maar even op het on par komen met de concurrentie, maak weer wat winst, win terrein terug, om ondertussen dat Meego tot iets geweldigs te laten worden.
  En Windows Phone 7 op een Nokia telefoon….wauw…dat is iets waar ik alleen maar van kan dromen.
  Met Carl Zeiss lens, en Bose speakertjes ingebouwd…ofzo… Een touchscreen versie van de Nokia N95 met WP7 erop!

  Nee, Laat Elop de boel maar omgooien.

 2. jarno -

  Op Communities Dominate Brands wordt het ook al sterk in twijfel getrokken.

  En de aanvangstijd is vrijdag om 11u CET. De 10u zal wel de Londense tijd zijn 😉

 3. Blaat -

  De link dirigeert niet naar het gehele artikel maar naar terug naar de huidige pagina. Ondanks goede informatie is het soms teleurstellend te zien hoe vaak op allaboutphones een fout hersteld moet worden.

  1. Danijel -

   Fixed, overigens heb je idd wel een punt. We hebben dit intern al aangekaart en gaan er beter op letten. De laatste tijd was idd niet netjes genoeg!!

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters