'Interne memo van Nokia lekt uit over nieuwe koers'

Verschillende websites hebben een interne memo van de nieuwe Nokia CEO toegespeeld gekregen die gericht was aan het personeel van de producent. De CEO laat geen spaan heel van de huidige koers van de producent en meent dat grote wijzigingen nodig zijn.

Stephen Elop

De website Engadget heeft van meerdere werknemers van Nokia een memo toegespeeld gekregen die de nieuwe Nokia CEO verstuurd had naar zijn personeel. In de memo gaat Stephan Elop vooral in op de huidige koers van het bedrijf waarbij hij geen spaan heel laat van het MeeGo-platform en Symbian. Zo lijkt Elop van mening te zijn dat MeeGo een doodgeboren kindje lijkt te zijn doordat de ontwikkeling veel te lang duurt. De CEO meent dat in dit tempo het OS slechts een enkel toestel dit jaar teweeg zal gaan brengen en dat ze daarmee bij langen na niet de strijd zullen gaan winnen.

Ook Symbian lijkt niet aan de eisen van de nieuwe CEO te voldoen. Zo meent Elop dat de ontwikkeling van het OS veel te traag is geweest en dat ontwikkelaars maar een harde dobber aan het systeem hebben. Volgens Elop bevind Nokia zich momenteel op een branded olie platform en moet het een duik in het diepe nemen om te overleven want anders zal het verbranden. Elop meent dan ook dat de concurrentie van zowel Apple als Google flink onderschat is de afgelopen jaren en dat de producent daar nog steeds geen oplossing voor heeft weten te vinden. Ook Chinese concurrenten weten in de low-end markt tegenwoordig zo snel een toestel in elkaar te zetten dat Nokia ook hiervoor niet wendbaar genoeg is om er adequaat op te kunnen reageren.

Onduidelijk is of het hier om een echte memo van Elop gaat, maar Engadget meent het van meerdere bronnen vernomen te hebben dat het inderdaad authentiek is. De gehele memo is

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters