Internet in de trein de eerste drie jaar gratis

De Nederlandse Spoorwegen en de T-Mobile hebben middels een persbericht bekendgemaakt dat internet in de trein de eerste drie jaar gratis zal zijn. De eerste treinen worden nog deze maand uitgerust met gratis Wifi.

Internet in trein

T-Mobile en de NS hebben middels een persuitnodiging meer informatie vrijgegeven over Wifi in de intercity’s van de NS. De twee partijen laten weten dat de komende drie jaar het Wifi in de treinen gratis zal zijn voor alle gebruikers. Deze termijn is waarschijnlijk gekozen omdat de NS en T-Mobile zo lang nodig hebben om alle intercity’s uit te rusten met de benodigde aansluitingen van de telco. De voorziening in de trein wordt mede gefinancierd door het Ministerie van Verkeer en Waterstaat om zo het reizen met de trein nog makkelijker te maken. Via een Wi-Fi router in ieder treinstel wordt het mogelijk om te internetten, aldus T-Mobile. Ook komen er in de treinen informatiepanelen waarop reizigers hun verbinding en andere informatie op terug kunnen vinden onderweg.

Op maandag 29 maart rijdt Bert Meerstadt, president-directeur NS, samen met Minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat om 14.30 uur de eerste internettrein naar station Amsterdam Bijlmer. Reizigers kunnen gratis meereizen met de eerste internettrein en plaats nemen in de speciaal ingerichte lounge-coupé om de nieuwe service uit te proberen. Hiervoor dien je je wel eerst aan te melden via twitter@ns.nl. Onder de aanwezigen zal een gratis smartphone worden verloot voor de origineelste tweet-inzending. De internettrein rijdt van station Amsterdam Bijlmer om 14.56 uur, richting Hoofddorp en Leiden.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters