Internetbundels voortaan verplicht bij Tele2

Nieuwe abonnees van Tele2 moeten een internetbundel afsluiten. De provider heeft haar aanbod van bel- en internetbundels vernieuwd. Je moet nu dus internet in je abonnement opnemen als je klant bij Tele2 wil worden.

Tele2 wijzigt haar bel- en internetbundels

Tele2 heeft sinds gisteren nieuwe bel- en internetbundels. Er zijn nu drie belbundels en vijf internetbundels. Sim Only-abonnementen zijn nu per maand opzegbaar of aanpasbaar. Een abonnement met telefoon duurt minimaal twee jaar. Na twee jaar heb je de telefoon afbetaald en heb je dus in feite een Sim Only-abonnement.

Dit blijkt uit een PDF-bestand in handen van All About Phones. Hierin legt Tele2 de verandering uit aan partners. “Door de nieuwe ontwikkelingen in de mobiele markt sluit het huidige portfolio onvoldoende aan bij de verwachtingen van onze klanten”, wordt door Tele2 beschreven in documentatie aan retailers. “Daarom een nieuw, makkelijker en nog beter mobiel aanbod voor onze klanten.”

Tele2 wil het aanbod voor klanten vooral makkelijker en duidelijker maken. Het vorige aanbod had volgens de provider veel keuzemogelijkheden, met verschillende datatarieven per propositie. Dit was complex voor klanten en ook de tarieven waren niet meer concurerend genoeg.

Nieuwe Sim Only-abonnementen zijn elke maand aanpasbaar. De huidige Smartmix-abonnementen kunnen nog tot 1 oktober aangesloten worden. Er kan gekozen worden uit drie belbundels: 150, 300 en een onbeperkt aantal belminuten. Deze kosten 5, 7 en 13 euro per maand.

Een internetbundel is voortaan bij Tele2 verplicht. Daarvan zijn er vijf: 100, 500, 1000, 2000 en 4000MB. Deze kosten per maand 3, 6, 10, 15 en 25 euro. “Indien de klant meer data gebruikt dan de internetbundel, dan wordt de snelheid geknepen (throttling)”, schrijft Tele2 in de documentatie aan retailers. “Indien de klant gebruik wil blijven maken van de hoge snelheid, dan kan de klant een losse internetbundel bijbestellen. Dit verandert dus niet.”

De snelheid van Tele2-internet verandert niet. Elke maand mag de klant zijn internetbundel één keer naar boven of beneden aanpassen.

Tele2 wijzigt haar bel- en internetbundels 
Tele2 wijzigt haar bel- en internetbundels 
Tele2 wijzigt haar bel- en internetbundels 

Bron:

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters