internetservices Xiaomi 150 procent gegroeid in 2015

Xiaomi is naast een smartphonefabrikant ook een grote speler op het gebied van internetservices. Het bedrijf heeft bekend gemaakt dat de verkoop van games en betaal-apps met 150 procent is gegroeid ten opzichte van 2014.

internetservicesXiaomi is een van de grootste bedrijven die niet op de beurs genoteerd staat. Het bedrijf staat daarnaast ook nog op de tweede plek van grootste smartphonefabrikanten in China. Ondanks dat het bedrijf zo’n 70 miljoen toestellen heeft verkocht in 2015 komt het nieuws uit een andere hoek. Het bedrijf heeft een enorme omzet gedraaid met zijn internetservices.

Internetservices

Xiaomi staat er in het westen niet om bekend, maar in China is het een van de grootste ontwikkelaars van internetdiensten zoals games en betaaldiensten. De omzet die daarmee behaald is in 2014, heeft Xiaomi met 150 procent laten groeien in 2015. Persbureau Reuters heeft Xiaomi’s financiële documenten in mogen zien. Op hun site publiceerde Reuters dat Xiaomi 519 miljoen euro heeft verdiend met zijn games en betaaldiensten.

Games

De games van Xiaomi zijn het populairst van allemaal en hebben zo’n 364 miljoen euro aan omzet opgeleverd. Toch had Xiaomi hogere verwachtingen. Er was een doelstelling van één miljard euro aan omzet, maar dat heeft de ontwikkelaar niet gehaald.

Xiaomi Mi 5

Door een verzadiging van de smartphonemarkt is de verkoop van toestellen bij Xiaomi teruggelopen in het afgelopen jaar. Uiteindelijk zal de fabrikant toch ergens zijn omzet vandaan moeten halen. Aangezien de internetservices het zo goed doen waren de verwachtingen hoog. Dit heeft Xiaomi niet waar kunnen maken, er werd 519 miljoen euro verdiend, wat nog steeds een grote groei is ten opzichte van 2014. gsmarena_001De ontwikkelingen van smartphones gaat gewoon door bij de Chinese fabrikant. Vandaag kondigde het bedrijf nog aan dat de Xiaomi Mi 5 op 24 februari wordt gepresenteerd. Dit is tijdens de MWC-beurs in Barcelona. Er zijn een aantal verwachtingen voor dit toestel op basis van geruchten. Zo zou Xiaomi de Mi 5 in vier varianten uit gaan brengen. Twee daarvan zullen een gebogen scherm hebben, de andere twee niet. Verder zal er waarschijnlijk een Qualcomm Snapdragon 820 processor in zitten en een 16-megapixelcamera aan de achterkant.

MWC-beurs

Voor meer nieuws over de Xiaomi Mi 5 kun je onze site volgen. Wij zijn ook aanwezig bij de MWC-beurs in Barcelona, dus hou ons YouTube-kanaal in de gaten voor een hands-on.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters