‘TDK wil leverancier Apple en Samsung overnemen’

De Japanse elektronicafabrikant TDK wil InvenSense overnemen. Dat meldt Reuters. Volgens bronnen van het persbureau is TDK bereid 12 dollar per aandeel te betalen om het Amerikaanse bedrijf te kopen.

InvenSense

InvenSenseInvenSense is zoals gezegd een Amerikaans bedrijf en is onder meer leverancier van Apple en Samsung. De fabrikant produceert gyroscopen, die ervoor zorgen dat smartphones beweging kunnen registreren. Daardoor zijn Augmented Reality-games als Pokémon Go mogelijk.

TDK heeft volgens de bronnen van Reuters een bod van 12 dollar per aandeel uitgebracht. Het is echter nog niet zeker of InvenSense dit gaat accepteren. Het is namelijk nog goed mogelijk dat de voorwaarden nog veranderen voordat er een akkoord is bereikt. We lijken echter niet lang op meer informatie te hoeven wachten: volgens de bronnen zouden de bedrijven tegen het einde van december de onderhandelingen willen afronden.

TDK: van tapes naar smartphoneonderdelen

TDK was vroeger vooral bekend als succesvolle producent van audio tapes. Tegenwoordig is het bedrijf echter voornamelijk leverancier van onderdelen voor smartphones. Denk hierbij bijvoorbeeld aan oplaadbare batterijen en condensatoren. Met de aankoop van InvenSense lijkt de fabrikant dus ook zijn expertise op het gebied van sensoren te willen versterken.

Qualcomm neemt NXP over

Ook processorfabrikant Qualcomm deed anderhalve maand geleden een grote overname. Het Amerikaanse bedrijf nam namelijk het Nederlandse NXP over. Voor de voormalige divisie van Philips betaalde de chipsetproducent ongeveer 43 miljard euro. Met de overname wil Qualcomm een betere positie verwerven op het gebied van auto’s, veiligheid en Internet of Things.

Bron: Reuters via NU.nl

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters