Investeerder haalt BlackBerry van de beurs voor 4.7 miljard dollar

BlackBerry heeft bekend gemaakt dat investeerder Fairfax Financial het bedrijf van de beurs wil halen voor 4.7 miljard dollar. Fairfax Financial bezit momenteel 10 procent van de aandelen van BlackBerry.

Het nieuws is door de fabrikant zelf naar buiten gebracht en de handel in het aandeel BlackBerry is zojuist op de Amerikaanse beurs gestaakt. Het bedrijf heeft bekendgemaakt dat het een bod heeft gekregen van investeerder Fairfax Financial die BlackBerry wil opkopen. Fairfax Financial bezit momenteel al 10 procent van de aandelen van BlackBerry en het bedrijf heeft 9 dollar per aandeel over voor de overige 90 procent.

Aandeelhouders krijgen zes weken om het bod te overwegen. In deze periode mag de fabrikant van andere gegadigden alsnog biedingen accepteren, zo laat het bedrijf in het persbericht weten. Het bedrijf zelf is al akkoord gegaan met de overname, zo valt te lezen in een intentieverklaring. De bedoeling is dat het bod begin november definitief wordt waarna het bedrijf van de beurs gehaald wordt, mits overheden en instanties akkoord gaan. De prijs van het bedrijf is bijzonder laag; het huidige bod vertegenwoordigt een waarde die op slechts 4 procent ligt van BlackBerry’s hoogste koersnotering in diens geschiedenis.

BlackBerry liet eerder al weten zich alleen op de zakelijke markt te gaan richten. Voorts worden er nog eens 4500 mensen bij het bedrijf ontslagen om de transformatie in gang te zetten. Eerder wist het bedrijf een speciale commissie op te zetten om de toekomst van het bedrijf te onderzoeken.

BlackBerry Q10 hand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters